16 Kasım 2016 Çarşamba

Kekli Baklava Tarifi (hazır yufkadan)




Pratik bir tatlı ile sizlerleyiz, şerbetli tatlıları çok seviyorum özellikle baklava ve keki bir arada yemek istiyorum diyorsanız bu tarif size göre. Biz biraz işin kolayına kaçtık bugün hazır baklava yufkasından yaptık tatlımızı. Aslında baklava yufkasını açamayan arkadaşları da düşündük. Ama ben evde kendim açmak istiyorum yufkayı diyorsanız o tarifimizde yolda.

Hazır baklava (1 paket)
Tereyağı (100 gram)
Sıvıyağı (1 kahve fincanı)

Keki için:

Yumurta (4 adet)
45 gram (3 yemek kaşığı) şeker
36 gram (4 yemek kaşığı) un
Kabartma tozu (yarım paket)
1 kase ceviz veya fındık (dövülmüş)

Şerbet malzemeleri:

600 gram (3,5 su bardağı) şeker
1 litre (4 su bardağı) su
limon suyu birkaç damla

Kekli Baklava Tarifi (hazır yufkadan)

Öncelikle şerbetini hazırlayalım, bunun için tencereye şeker ve su alınır kaynatılır bir süre kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip bir kaç taşım kaynayınca ocaktan alalım, bir kenara bırakalım soğusun.
Biz bu arada keki hazırlayalım yumurta ve şekeri çırpalım daha sonra malzemeleri teker ilave edip harcı hazırlayalım. Kek harcını da bir kenara alalım, baklavalık yufkaları paketinden alalım paketin içinde 24 tane var biz 20 tanesini kullanacağız. Yufkaları havalandıralım, bu arada fırını 180 dereceye getirelim ve fırın tepsisini yağlayalım. Tereyağını eritelim çok kızgın olmayacak içine sıvıyağ koyalım ve karıştıralım. Tepsiye bir tene yufka koyalım üzerine hazırladığınız yağ karışımını sürelim. On yufkayı bu şekilde dizelim onuncu yufkanın üzerine hazırladığımız kek harcını dökelim eşit şekilde dağıtalım harcı. Daha sonra tekrar yufkaları döşeyip üzerine yağlı karışımı fırça yardımı ile sürelim. Daha sonra bir bıçak yardımı ile baklava dilimleri şeklinde keselim yufkaları. Üzerine kalan yağınızı dökünüz. Isınmış olan fırına sürün 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından alınca tekrar kesilen baklava dilimlerinin üzerinden bıçakla gidelim. Biraz beklettikten sonra üzerine soğumuş olan şerbeti verelim. Şerbeti çektikten sonra servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder