24 Kasım 2016 Perşembe

Kuru Ve Hassas Ciltler İçin "Nem Maskesi"



Havalar soğudu, cildimiz eğer kuru ise özel bir ilgiye muhtaç demektir. Nemlendirici kullanıyorum ancak, arkadaşım gecen gün kahve sohbetimiz esnasında  Suna Dumankaya'nın resmi sitesinden aldığı bir maskeden bahsetti. Onun da  benim gibi cildi hassastır, çok memnun kaldığından bahsetti. ben hemen tarifini aldım. , Maskenin içeriğinde bulunan avakado cilt bakım ürünlerinin genelinde var. Kullanılmasının nedenlerinden bir tanesi  içinde bulunan A vitamini bilindiği üzere A vitamini hücrelerin yenilenmesinde çok etkili. Yaşlanmayı geciktirir, cildi kurumaktan korur, kirli havalarda kullanımı doğru bir kullanımdır. Kış mevsimi ne derseniz deyin hava kirliğinin arttığı bir mevsimdir. Vereceğimiz maske, cildinizin su dengesini de sağlayacaktır, kışın fark ettiniz mi? Daha az su içeriz, hava soğudukça susama hissi biraz daha kaybolur. Bu yüzden su içmeyi ihmal etmemeye dikkat edelim. 

Nem Maskesi İçin Malzeme Listesi

Muz (1 tane Olgun )
Avakado (yarım)
Yoğurt kaymağı (1 tatlı kaşığı)
Bal (1 tatlı kaşığı)

Kuru Ve Hassas Ciltler İçin Nem Maskesini Nasıl Hazırlayacağız?

Cam bir kasede muz ve avakadoyu ezelim, üzerine yoğurt kaymağını ve balı ilave edelim. Krem kıvamına gelene kadar karıştıralım, yüzünüzü önceden yıkayalım çünkü krem temiz yüze uygulanmalı. Hazırladığımız kremi tüm yüzümüze yayarak sürelim ve en az 15 dakika beketelim. Süre sonunda önce ılık su ile yüzümüzü yıkayalım daha sonra soğuk su ile yıkayalım. 

Kuru Ve Hassas Ciltler İçin Nem Maskesini haftada 2 kere yapabilirsiniz, zaman içinde faydasını göreceksiniz. Onlarca lira vermekten kurtaracak bir maske. 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder