21 Kasım 2016 Pazartesi

Doğumun Ardından Bilinmeyen Ve Anlatılmayan 12 Madde..

Doğumun Ardından Bilinmeyen Ve Anlatılmayan 12 Madde..


Anne oldunuz ve yeni doğum yapan birisi olarak yaşamınızda bir çok farklı değişiklikler olacaktır. Ancak toplum bu konuda biraz ketum davranır ve hiç bir şey anlatılmaz . Ve bunları birebir yaşayan Yeni anne olmuş bir kadının dilinden anlayan 12 ilginç şey ...

Doğumdan sonra uzunca günler kanama yaşayacaksınız...

Çok fazla değilse bile bir 5 ile 6 hafta arası sürebilir. Kanamalı bir dönem geçireceksiniz. İç çamaşırınızda ki kocaman ped sanki asla hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor hissi verecek her ne kadar temizlenseniz de banyonuz bildiğiniz felaket bölgesi durumda olacak.
Belkide bu pedleri daha önce ne duyup ne görmemiş olabilirsiniz ama maalesef devasal pedler sizi kurtaracaktır.

Adet döneminiz sancı ve ağrı olarak acı verebilir.

Kanamanızın süresi bittiğinde ve ayrıca bebeğiniz problemsiz uyku düzenine girmiş olduğunda yeniden adet dönemine giriyorsunuz. Doğumun ardından ilk adet sancısı çekilmezdi sekiz ay gibi bir süre sonra herşey normal halini almıştı.

İdrar torbanız la aranız bozulabilir ve sizden nefret edebilir..

Doğum tamamlandı ve altı hafta kadar sonra idrar torbam bebeğin o bölgede olmadığını ve baskı kuramadığını anladı galiba . Ve özellikle doğumun ardından bir saat sonra ebeler yada hemşireler sizden tuvaletinizi yapmanızı isteyecekler. İşte mesele burada o kadar ıkınma kasma ve sancıdan sonraki ilk tuvalet acı dolu bir tecrübe.

Eğer hamileliğiniz süresince ağrılı bir dönem geçirdiyseniz Doğumdan sonrada devam etme ihtimali var..

Gebeliğin son haftası artık doğum yaklaştığı için bebeğin kalça kemiğine yapmış olduğu baskıdan dolayı aşırı bir sancı olabilir . Bu herkes için geçerli değil . Bir ara Bebek geliyor bile demiştim. Doğumdan sonra ağrıları atlatmak beş hafta gibi sürdü.

Duygusal dönemler, ağlamaklı dönemler hoşgeldiz..

Kendinizi duygusal ve yorgun sürekli aç gibisiniz hasta gibi ve hormonlar herşey dengeler değişiyor. Abartısız ben reklamlara bile ağlamıştım. 😂yani herşeye ağlamaya hazır olun .

Bebeğinizi emzirmek parkta gezinti yapmak gibi bir şey değil.

Hayatımda yaşadığım en muhteşem duygu . Ancakk öyle göründüğü gibi hiçte kolay değil. Emzirme sırasında bayağı bir zorluk dönemlerim oldu. Bir uzmana danışarak yada bir büyükten yardım alarak yapılması iyi olacaktır. Zamanla zaten yoluna giriyor.

Normal doğumdan dolayı uzun süre oturmak acı verir..

Normal yani vajinal doğumdan dolayı yırtılmalar gerek hemoroid sebebinden normal şartlarda oturmak inanın büyük acı verecektir. Soğuk kompleks yada ılık suyun altında duş almak iyi geliyor.

Vajina bölgesinde yırtılma anlatıldığı kadar kötü değil.

İlk doğumunuz ve büyük bir olasılıkla yırtılma yaşayacaksınız. Vücudun kendi kendine iyileşme yapısı vardır. Bütün anlatımlara rağmen en çabuk ve en az acı veren yırtılmalardır. Gözünüz fazla korkmasın..

En kötü olaylardan birisi kabızlık ..

Doğumun ardından yaşadığım en kötü şey diyebilirim. Kabızlık .. kesinlikle doktorunuzdan bu problem için bir ilaç alın..

Çalışan anne iseniz ve maddi açıdan iyi iseniz altı ay kadar ücretsiz izine ayrılın..

Doğumun arkasından bebeğinizle sizin aranızdaki büyük bağ onun yanında olmalısınız. Size ihtiyacı var çünkü. Bu yüzden çok fazla izin gününü ayarlayın ki bu şekilde hem yanında olup hemde rahat şekilde bebeğinizle ilgilenin. Ve ayrıca muhteşem gelişim dönemini kaçırmazsınız.

İlk haftalar zorlanabilirsiniz ancak arkası keyif verici olacaktır.

Her bebekte olduğu gibi herşey normal gözükse de Yeni doğan bebeğin bakımı aslında yorucudur. Emizirmenin ardındaki gaz sıkıntısı, fazla emdiği sütü dışarı atması , çok sık uyanması, uykusuz geceler sizi yoracaktır. Ancak altı haftadan sonra herşey normale dönecektir.

Sağlıcakla kalın ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder