20 Haziran 2016 Pazartesi

Atom Kurabiye Tarifi

Küçük afacanlarımız için enerji deposu olacak bir kurabiye tarifi hazırladık sizlere. Malzemeleri oda ısısında olmalı ki istediğiniz sonuca ulaşabilesiniz. Unutmayın kek ve kurabiyelerde en önemli püf nokta malzemelerin taze ve oda ısısında olması önemli bir ayrıntı.

Atom Kurabiye Tarifinin Malzeme Listesi


Hamur Malzemesi

Oda ısısında, 250 gram margarin
Kabartma tozu (1 paket)
karbonat (1 çay kaşığı)
84 gram (1 çay bardağı) yoğurt
88 gram (1 çay bardağı) sıvı yağ
1 tane yumurta
Un (aldığı kadar olacak)

İç Malzemesi
4 tane incir
4 tane kuru kayısı
Çekirdeksiz kuru üzüm
1 tane rende elma
Tarçın (2 çay kaşığı)
170 Gram (1 su bardağı) şeker

Üzerini süslemek için
Fındık (biraz İri çekilmiş olacak)
Ve bir miktar, pekmez

atom kurabiye

 

Atom Kurabiye Tarifi


Önce kuru inçir ve kayısıları iyice yıkayalım ve küçük doğrayalım. Üzerine kuru üzüm, tarcın, şeker ve elma rendesi eklenir elmanın suyunu çekene kadar tüm malzemeyi kavuralım. Ayrı bir yerde kurabiye hamurunu hazırlayalım, oda ısısında olan margarini karıştırma kanına alalım üzerine sıvı yağı, karbonatı, yumurta sarısını ve yoğurt alalım biraz karıştıralım. Unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım avucumuzda yuvarlayalım. Daha sonra yuvarladığımız hamurun tam ortasını açalım içine hazırladığımız harçtan koyalım ve tekrar yuvarlayarak kapatalım. Kapattığımız kurabiye hamurlarını önce yumurta beyazına daha sonra iri çekilmiş fındığa batıralım ve fırın kabına dizelim. Önceden ısıttığımız 175 derecelik ısıda pişirelim, piştikten sonra üzerine her bir kurabiyeye 1 tatlı kaşığı pekmez dökelim ve servise sunalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder