22 Haziran 2016 Çarşamba

Harika Süt Maskesi Tarifleri

Harika süt maskesi tarifleri


Elbette ki süt vücudumuz için oldukça faydalı bir besindir. Hatta içerdiği E , D ve A vitaminleri sayesinde cildi nemlendirecek ve genç kalmasını sağlayacak mucizevi bir besindir. Bugün süt içmek yerine cildimizde maske, tonik, ve süt bonyosu için sütü nasıl kullanabileceğimizi öğreneceğiz. Yunan ve Mısır toplumunda kadınların vazgeçilmez güzellik malzemesi olan sütü bugün yüzyıllar geçse de hala güzellik için kullanmaya devam ediyoruz. Ayrıca Kleopatra'nın meşhur süt banyosunun eminim hepiniz biliyorsunuzdur. Fakat sizin için hazırladığım yapımı kolay ve oldukça etkili süt maskeleri tarifleri Kleopatra'nın tariflerini aratmayacak.

süt maskeleri

Canlandırıcı cilt maskesi
6 tatlı kaşığı süt
6 tatlı kaşığı bal
Yulaf ( 1 fincan )
Canlandırıcı cilt maskesi tarifi
6 tatlı kaşığı süt 6 tatlı kaşığı bal ve bir fincan yulafı karıştırarak iyice macun kıvamına getiriyoruz. Daha sonra yüzümüzü arındırmak amaçlı yıkayalım ve temiz yüzümüze bu sihirli karışımı yumuşak dokunuşlarla sürelim birkaç dakika sonra ılık suyla yıkadığını cildinizin, gerek görünümü gerekse yumuşaklığı ile sizi şaşırtacak sevgili hanımlar.

Sütlü temizleme losyonu

Malzemeler
4 tatlı kaşığı bal
2 tatlı kaşığı süt
Salatalık ( ufak boy )
Papatya çayı

Sütlü temizleme losyonu tarifi:

Papatya çayımızı ( 1 fincan ) demleyip soğumaya bırakalım. Bal ve sürü suyunu çıkardınız salatalık ile karıştırıp elde ettiğiniz bu sıvıya pamuk batırıp yüzünüze sürün. Tonik işleminde ise daha önceden hazırlayıp soğutmaya bıraktınız papatya suyu ile yıkayarak temizleyin.

Süt ile yapılan losyon ve süt ile yapılan yüz maskesi tariflerimden sonra dilerseniz son olarak güzel bir süt banyosu tarifini de vereyim. Eminim Kleopatra yaşasaydı kesinlikle bu tarifi uygulardı ne dersiniz?

Süt banyosu tarifi:
Malzemeler
4 fincan süt
2 yemek kaşığı kakao
6 yemek kaşığı taze nane
Yarım çay bardağı tuz
Yarım çay bardağı Mısır nişastası
Öncelikle süt, mısır nişastası, nane, kakao, tuzu derin bir kase içinde karıştırın. Son aşamada tüm karışımı su dolu küvete boşaltın. Meşhur süt banyo hazır iyi keyifler.

Evet sevgili hanımlar sizler için çok özel maske tarifleri hazırlamaya devam edeceğim tüm yeni tariflerde ve sıra dışı maske tariflerini de tekrar buluşmak üzere Şimdilik hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder