30 Haziran 2016 Perşembe

Sorunlu Bir Gelin- Kayınvalide İlişkiniz mi Var.

Gelin kaynana sorunları nasıl aşılır.


Merhaba sevgili gelinler ve gelin olacak sevgili takipçilerim. Bugün bir gelinin yaşayabileceği en büyük sorun olacak gelin ve kaynana problemini ve nasıl aşılacağını konuşacağız. Belki de çok az bir azınlık olan kayınvalidesinden memnun gelin adayları vardır; fakat şu bir gerçek ki büyük bir kısmı da kayınvalidesinden çekmiş veya sorunlar yaşamaktadır. Kayınvalide ile veya halk arasındaki deyimi ile kaynana ile doğrudan bir sorun yaşamasak da dolaylı yoldan mutlaka sorunlar yaşarız. Ya biz gelinlere bir şekilde laf sokarlar ya da eşimize gereksiz dolduruşlara doğarlar. Öncelikle kayınvalideniz bu yaştan sonra değiştiremeyeceğiniz kabul etmedi ve onunla nasıl yaşayabilirim ve problemleri nasıl aşabilirim konusuna odaklanmanızı öneririm. Şimdi kayınvalideniz ile sorunlarınızı nasıl aşabilirsiniz sorusuna cevap vereyim.
gelin kaynana

1- Öncelikle kayınvalideniz eleştirmek yerine onu tanımaya çalışın. Kayınvalideniz ile sorun yaşadığınızda hemen eşinize sorunuzu aktarmak yerine kayınvalideniz ile aranızda ki problemi onunla konuşarak çözmeye çalışın. Neye üzüldüğünüzü, neden böyle yaptığını ve sizden ne beklediğini güzel bir dille konuşun.
2- Kayınvalideniz sürprizler hazırlayın ve hediye verin. Biz Kadınlar yumuşatacak en önemli şey kesinlikle hediyeleşmektir. Fakat şunu söyleyebilirim ki doğum günlerinde anneler gününde ve özel günlerde eşinizle birlikte ortak hediye alıyorsunuz mutlaka ufak da olsa kendiniz adına farklı bir hediye daha verin.

3. Kayınvalideniz tecrübeli olduğu için sizin yapmacık tavırlarınız hemen anlayacaktır. Bence asla yapmacık davranmayın samimi olun ve asla kibarlığı elden bırakmayın.

4- Kayınvalideniz ile anlaşamasanız bile asla bunu çocuklarını da yansıtmayın. Genellikle kadınların yaptığı en büyük hata eşi ve kayınvalidesi ile yaşadığı problemleri çocuklarına anlatmak ve onların deseteğini almaktır. Fakat bu uzun vadede gerek çocuklarınızın ruh sağlığı gerekse aranızda ki problemleri çözmek adına olumsuz sonuçlar doğuracaktır.

5- Kayınvalideniz ile aranızda aşılamaz bir sorun oluşursa ve eşinizi anlatmamız gerekiyor ise bu konuşmayı sakin ve yapıcı bir dille eşinize anlatın. Sorununuzu anlatırken eşinizin annesinin kötü yönlerini ve onun hakkında olumsuz düşüncelerinizi anlatmak yerine olaya odaklanın ve çözüm arayışlı konuşmalar içerisinde bulunan. Unutmayın eşiniz annesi konusunda olumsuz cümleler ile başladığınız her tartışma ve her konu çözüme varamadan kavga ile sona erecektir. Unutmayın anne konusunda erkekler çok hassastır.

6- Kayınvalideniz ile konuşurken her ne kadar probleminiz olsa da kibarlığı elden bırakmayın. Sakin ve kibar bir konuşma ile başladığınız her sorun olumlu sonuçlar doğuracaktır.

Evet sevgili takipçilerim bu söylediklerim genellikle evliliklerinin ilk on yılında olan gelin adayları için uygun olabilir. Eğer kayınvalideniz ile 10 yılı aşkın bir sorununuz varsa durum biraz daha vahim kızlar. Gerçeği kabullenip akışına bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder