6 Haziran 2016 Pazartesi

Kolay Muhalllebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Pratik ve lezzetli bir tatlı tarifi yapmaya ne dersiniz? Şerbetli tatlı olan Kemal paşa tatlısını, muhallebi ile birleştirdik nefis bir lezzet çıktı ortaya. Özellikle yaz günlerinin vazgecilmesi olan muhallebiye gerçek üstü bir lezzet kattık. Muhallebisine biz yarım çay bardağı şeker koyduk, siz arzu ederseniz miktarını çoğaltabilirsiniz. Hazır Kemalpaşa tatlısının bazen pişirme talimatında 20 dakika diye yazıyor ama o süre bazen yeterli gelmeye bilir. O yüzden kontrol etmeden ocaktan almayınız.

Kolay Muhalllebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifinin Malzeme Listesi


1 paket Kemalpaşa tatlısı
Ve arkasında yazan su ve şeker

Muhallebisi için malzeme listesi
1250 gram (5 su bardağı) süt
40 gram (yarım çay bardağı) toz şeker
22,5 gram (3 çorba kaşığı tepeleme) nişasta
60 gram (2 çorba kaşığı) un
1 paket vanilya
muhallebili kemal paşa tatlısı

Kolay Muhalllebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi


Öncelikle 1 paket Kemalpaşa tatlısının arka yüzünde pişirme talimatına göre pişirelim. Piştiğine emin olduktan sonra süzerek Kemalpaşa tatlısını şerbetten çıkaralım. Bir kek kalıbına veya tart kalıbına dizelim bir kaç tane üzerine dizmek için ayırın bir kenarda soğuması için bırakalım. Biz bu arada muhallebisini hazırlayalım, sütü bir tencereye alalım sütün içine, nişastayı, unu, şekeri ilave edelim ve güzel bir şekilde karıştıralım. Ve ocağın üzerine alalım sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirelim, kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve şekeri ilave edelim. Ve bir kaç dakika piştikten sonra ocaktan alalım.
İlk sıcaklığı çıkınca Kemalpaşaların üzerine dökün, ayırdığınız kamalpaşa tatlılarını muhallebinin üzerine şekilli dizin ve bir kenarda ılınana kadar bekleyin. Daha sonra bir süre dolapta bekletin ve servise sunun afiyet olsun canlarım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder