21 Haziran 2016 Salı

Klasik Ev Baklavası

Evet bayram yaklaşıyor evlerde tatlı telaşlar başlayacak. Bizde siz değerli üyelerimize hitap etmek adına evde bizlerin geleneksel tatlılarından kolay baklava tarifini paylaşmak istedim.

Klasik Ev Baklavası


Gerekli malzeme listesi


Üç adet yumurta
Altı su bardağı un
Bir buçuk çay bardağı süt
Bir buçuk çay bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
200 gr buğday nişastası
Tuz

İçi için ..
500 gr ceviz

Üzeri için..
On çorba kaşığı tereyağ ( margarinde olabilir)

Şerbeti için...
Dört buçuk su bardağı şeker
Dört su bardağı su
Yarım limonun suyu
klasik baklava tarifi-resmi

Klasik Ev Baklavası


Öncelikle bir yoğurma kabına unumuzu yarısını alıp ortasını havuz şeklinde açalım ve yumurtayı sütü suyumuzu ve zeytinyağını ilave edelim tuzumuzu da koyalım. Ve ilk önce ortadaki karışımı karıştırıp kenarlardaki undan alıp karışmasını sağlayalım gerektikçe un ilave edelim ve yumuşak bir hamur elde edelim . 20 dakika dinlemeye bırakalım. Ve iyice yoğurduğumuz bu hamurdan 20 beze hazırlayalım. Diğer taraftan açıkladığımız cevizleri iyice dövelim yada bir robot yardımı işe robottan geçirelim .
Baklavayı yapacağımız tepsiyi yağlayalım yapmış olduğumuz bezelerden bir tanesini alıp altına ve üstüne bir avuç un ve nişasta atarak ince bir şekilde açalım, ve tepsimize serelim.
Eğer tepsiden taşarsa yufkamız kenarlarından keselim. Ve üzerine dövdüğümüz cevizleri serpelim. Her birini bu şekilde hazırlayalım hazırladığımız tatlımızın yufkalarını baklava dilimi şeklinde keselim ve ayrı bir tabada kızdırdığımız tereyağını dilimlediğimiz baklavamızın her tarafına gelecek şekilde gezdirelim yufka ve tereyağ birleştiğinde cızır cızır bir ses gelmeli . Ve önceden ısıtılmış fırınımıza 150 derecede üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirelim. Ve fırından alıp ılımaya bırakalım. Başka bir tencerede şerbet için. Malzemeleri alalım ve bir taşım kaynatalım ve özleşmesi için on dakika bekleyelim en son limon suyumuza ilave edip ocağımızın altını kapatalım. Baklavamız ılık şerbet sıcak olacak şekilde baklavamızın üzerine gezdirelim . Bir saat bekleyip şerbetini çektirtelim . Ve sunum tabağına alıp üzerini Antep fıstığı yada dövülmüş ceviz ile süsleyebiliriz.

Not ; Baklavanın kıtır kıtır olmasını istiyorsanız buğday nişastası yerine Mısır nişastası kullanın.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder