20 Haziran 2016 Pazartesi

Özbek Pilavı Tarifi

Yeni bir güne ve sizlere merhaba bugün Özbek mutfağına gidelim istedik . Özbek pilavı tarifini yapmaya hazır mıyız?

Özbek Pilavı Tarifi


Gerekli malzeme listemiz


Bir buçuk su bardağı sıvı yağ
İki tane orta boy kuru soğan
300 gr dana kuşbaşı et
Dört adet rendelenmiş havuç
Üç buçuk su bardağı pirinç
Beş su bardağı su
İki baş orta boy sarımsak
Tuz
özbek pilavı

Özbek Pilavı Tarifi


İlk önce ayıklanmış pirinçlerimizi iyice yıkayalım ve bir kaba alıp ılık su ve tuz ile ıslayalım.
Başka bir kavurma tenceresinde sıvı yağı alıp doğradığımız soğanı ve tuzu ilave edip iyice kavuralım. Kavrulan soğanın içine kuşbaşı etlerimizi de ilave edip suyunu çekene kadar kavuralım. Etler piştikten sonra rendelenmiş havuçları da ekleyip iyice kavuralım. Daha sonra yumuşayan havuçların üzerine tuzunu suyuna da ekleyip etler iyice yumuşayana kadar pişirelim. Etlerimizi yumuşayınca yıkanmış süzülmüş pirinçleri üzerine yayalım ve ayıklanmış ve tam şekil haline getirilmiş sarımsağı da pilavın ortasına oturtalım. Suyu ekleyin, tuz ekleyip pişirmeye devam edin. Pilava hiç kaşık vurmadan harlı ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çekmeye başladığında pirinçleri bir kaşık yardımı ile kenardan ortaya doğru toplayalım. Ve ocağın altını kısıp beş dakika daha demlendirip ocaktan alalım ve tencerede 15 dakika daha demlendirip sunuma alalım.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder