17 Haziran 2016 Cuma

Evdeki malzemeler ile cildinize bakım yapmaya ne dersiniz?

Evdeki malzemeler ile cildinize bakım yapmaya ne dersiniz?


Kozmetik ürünlere her ay yüzlerce lira para mı harcıyorsunuz? Üstelik tüm bu harcamalara rağmen cildinizde en ufak bir değişim göremiyor musunuz? İşte bu yazı sizin için.
Merhaba sevgili hanımlar kozmetik ürünlere yıllarca para harcayarak hem kesenizi hem de cildinizi riske atmayın derim. Her sorunun çözümü doğadadır sözü her zaman benim hayat felsefem bu olmuştur.
Dilerseniz şimdi yapımı kolay ve evde olan malzemeler ile nasıl bakım yapabiliriz sorusuna kısa cevaplar vereyim.
Eskiden kek ve böreklerde kullanılan karbonatı artık güzellik ve bakım içinde kullanmaktayız. Haftada bir kez karbonatla dişlerini fırçaladığını takdirde eskisine nazaran daha beyaz dişlere sahip olabilirsiniz.

evdeki malzemelerle

Sivilceler için para harcamaya son! Size önereceğim macun sayesinde sivilcelerden kurtulacaksınız. Bir miktar ılık su ile karbonat karıştırarak macun elde edin ve sivilceli ( yüz) bölgelerinize sürün. Yaklaşık 45 dakika sivilcemsi üstünde kalan karbonatlı macunu daha sonra ılık suyla durulayın.
—Yorgun yüz yorgun bir göz altı biz bayanların adeta kabusudur. Yeşil çayın özellikle diyetteki bayanlar için büyük faydası olduğunu eminim bilmeyen kalmadı. Yeşil çay içtikten sonra demlik poşetini atmayıp göz altı morlukları ve şişkinliklerinizi engellemek için kullanabilirsiniz. Fakat sakın yeşil çay demlik poşeti önce sıcak uygulamayın 5 -10 dakika dolapta soğumaya bırakın yaklaşık 20 dakikada gözünüzün üstünde bekletin.

Vücudumuz kuru ise vücudumuzu nemlendirmek için hindistan cevizi yağını vücudunuzun nemlendirmesi için kullanabilirsiniz.
- Pahalı maskeleri yüzlerce lira harcamak yerine aktarda satılan kil taşlarını evde kendiniz kil maskesi yapımında kullanabilirsiniz.
Son olarak size vereceğim tarif hem yüzünüz hem de saçınız için oldukça ucuz ve doğal bir tarif. Cildiniz İster yağlı ister kuru isterse karma olsun tatlı badem yağı ile nemlendirebilirsiniz. Yağlı cilde sahip iseniz 7 günde bir, kuru cilde sahipseniz haftada en az üç kere tatlı badem yağını parmak uçlarınız ile mesaj yaparak uygulayın. Saçınızı güçlendirmek için ise tatlı badem yağının saç uçlarına sürün yaklaşık 45 dakika bekletin . Daha sonra şampuanı suyla karıştırıp yoğunluğunu azalttıktan sonra saçınızı şampuanlayın ve durulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder