13 Haziran 2016 Pazartesi

Su Böreği Tarifi

Selam değerli takipçilerimiz. Bugün sizlerle biraz zahmetli fakat emeğimize değecek bir börek tarifi ile birlikte olacağız su böreği eskiden annelerimiz tahtayı alır önlerine çarşaf çarşaf hem açar hem sohbeti koyulaştırır dı. Hadi bizde nesilden nesile yayılan böreğimizin yapımına geçelim. Kolay gelsin.

Su böreği için gerekli malzeme listesi..


Altı adet yumurta
Bir çay bardağı su
Bir buçuk yemek kaşığı tuz
Un ( sıkı ve ele yapışmayacak kadar göz kararı olacak )

Su böreğinin içi için gerekli malzemeler...

Peynir ( Arzu'ya göre lor , köy peyniri veya normal peynir)
Yarım kg tereyağ ( katı yağda olabilir)
Yarım bağ maydanoz
su böreği-resmi

Su Böreği Tarifi


İlk önce bir yoğurma kabına yumurtalarımızı ve suyumuzu alıp iyice karıştırıyoruz. Karışıma unu ve tuzumuzda ekliyoruz ve sıkı bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz . Hamurumuz dan yumurta büyüklüğünde küçük bezeler hazırlıyoruz 12 adet beze çıkacaktır. Ve bezelerimizi yoğurduğumuz kaba tekrar koyup üzerine nemli bir bez seriyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Ardından rendelenen peynirimize ince ince kıydığımız maydanozu ilave edip iyice karıştırıyoruz. Bir küçük tavaya tereyağı alıp eritiyoruz. Ve bir açma tahtası ve oklava yardımı ile dinlenmeye bıraktığımız bezeleri açmaya başlıyoruz . Başka derin ve geniş bir tencereye suyu ekleyip içine tuzu atıyoruz ( yarım limonda atarsanız hamurumuz dağılmaz) bezelerden dört tane açtıktan sonra iyice kaynayan suyumuza bir tanesini atıyoruz bir tel süzgeçi ters çevirelim attığımız yufkaları başka bir kaPta olan soğuk suyumuza çıkartalım ve oradan da çıkartıp süzgeçin üzerine serip suyunu süzelim elimiz yardımıyla . Yağladığımız tepsimize ısaladığımız yufkayı eşit bir şekilde serelim ve eğittiğimiz tereyağını fırça yardımı işe yağlıyalım. Dört yufkayı bu şekilde uyguladıktan sonra soğuk suyumuzu değiştirelim su soğuk olması şart.

Tepsideki dört yufkanın arasına eşit şekilde peynirimizin bir bölümünü yayalım ve bir daha aynı şekilde dört yufkayı hazırlayalım yine peynirli harçtan yayalım ve son dört yufka parçasında aynı işlemi uygulayıp tereyağını sürelim ve dilimler halinde keselim böreğimizi ( kabarmaması için ) 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.

Not; Emeğimize değecek mükemmel bir lezzet inanın tavsiye ederim kendi el emeğimiz olması da ayrı bir güzel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder