23 Haziran 2016 Perşembe

Bayram Lezzetleri-Saç Örgü Tatlısı Tarifi

Bayram tatlıları serimize Saç Örgü Tatlısı Tarifi ile devam ediyoruz. Şerbetli tatlılar bayrama çok yakışıyor, ancak bu tarifimizi şerbetsiz de sunabilirsiniz arzu ederseniz. Tatlının hamuruna tereyağ kullanmalısınız, margarin kullanırsanız aynı lezzeti yakalayamayabilir siniz. Yapımı da çok kolay bu lezzetin, öyle baklava gibi maharet gerektirmiyor, tek başınıza da rahatlıkla yapabilirsiniz. Mutfak bilgisi az olan yeni evli bayanlar bayramda bu tatlıyı yapsınlar derim. Övgüleri almaya hazırlıklı olun derim, tabii tatlıyı yaparken içine sevginizi katmayı unutmayınız.

Saç örgü tatlısı için gerekli malzemeler


Ceviz (1 kase)
Tereyağı (250 gram)
220 gram (1 su bardağı) sıvıyağ
250 gram (1 bardak) su
Vanilya (1 tatlı kaşığı)
Kabartma Tozu (1 paket)
Un (aldığı kadar)
Şerbeti için:
680 gram (4 su bardağı) şeker
1125 gram (4,5 bardak) su
Ve yarım limon

saç örgüsü-tarifi-resmi

 

Saç Örgü Tatlısı Tarifi


Önce tatlının şerbetini hazırlayalım, bunun için su ve şekeri bir tencereye alalım içine yarım limonu da sıkıp karıştırarak kaynatalım. Kıvama gelen şerbeti ocaktan alalım bir kenara soğuması için bırakalım. Tatlının hamurunu hazırlayalım karıştırma kabına eritilmiş ve içine sıvıyağ katılmış karıştırılmış yağı alalım. Daha sonra üzerine bir bardak ılık su ilave edelim karıştıralım elimizle. Kabartma tozu ve vanilya ekleyelim üzerine elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek hamur kıvama gelene kadar hem un ilave edelim hemde yoğuralım. Kıvam almış hamurdan yumurtadan biraz küçük parçalar koparalım ve açalım. Açtığımız hamurun içine dövülmüş ceviz koyalım daha sonra saç örgüsü şekli vermek için hamurun kenarlarını şerit şeklinde keselim.
saç örgülü tatlı yapımı
Kestikten sonra örgü şeklinde kapatalım hamuru ve tepsiye dizelim 180 derecelik ısıda pişirelim ve fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti verelim tatlının üzerine şerbeti çektikten sonra sunuma çıkarabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder