9 Haziran 2016 Perşembe

Patlıcanlı Karnıyarık Tarifi

Merhaba bugün enfes lezzetlerimizden biri işe yine beraberiz karnıyarık etin ve sebzenin mükemmel uyumu hadi kolay gelsin hepimize

Patlıcanlı Karnıyarık Tarifi


Gerekli malzeme listemiz...

Bir kg ince ve minik boy karnıyarıklık patlıcan

yarım kg yağsız kıyma

2 yemek kaşığı salça

1 adet orta boy kuru soğan

2 diş sarımsak

maydonoz

3 adet domates

3 adet yeşil biber

yarım su bardağı sıvı yağ

bir çay kaşığı şeker , bir tutam tuz pul biber
Kekik karabiber
karnıyarık tarifi-resmi

Patlıcanlı Karnıyarık Tarifi


İlk önce patlıcanlarımızı karnı yarıklık şekilde başlarını almadan pijama şeklinde kabuklarını kesiyoruz. Ve tuzlu suda bekletiyoruz daha sonra bir kızartma tavasına yağımızı alıp süzüp kurulmadığımız patlıcanlarımızı kızgın yağa atıp aynı kararda kızartıyoruz . Ve bir havlu kağıda alıyoruz yağını çeksin . Patlıcanlarımızın işlemi tamamlandıktan sonra başka bir kavurma tavasına yağımızı ve kıymayı alıyoruz iyice kavuruyoruz . Kavurma işlemi bitikten sonra içerisine ince ince doğranmış kuru soğanını ve rendelediğimiz sarımsağı alıp iyice soteliyoruz . Soğanlar iyice eridikten sonra içersine bir tane rendelenmiş domates baharatları ve maydanoz ilave edip yarım çay bardağı su ile kavuruyoruz ve ocağımızın altını kapatıyoruz. Soğuyan patlıcanlarımızı bir fırın tepsisine alıp içlerini havuz şekli veriyoruz ve her birine çok az şeker serpiştiriyoruz (patlıcanın acılığını alsın diye)
Ve hazırlanan içimizi eşit şekilde bölüyoruz her bir patlıcanımızın içine . Ve başka bir küçük tencerede çok az sıvı yağ ile salçayı iyice kavuralım ve üç su bardağı su ilave edip bir taşım kaynatalım ve karnıyarıkların üzerine kaynamış salçalı sosumuzu dökelim ve 180 derecede ısınan fırınımıza 35- 40 dakika pişirelim.
Sunum tabağına aldığımız karnıyarığımızı yanında pilav ile servis edelim .

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder