16 Haziran 2016 Perşembe

Patatesli İçli Köfte Tarifi

Yöre yöre içli köfte tarifleri değişir . Bizde bugün Sivas yöresinin içli köftesini hazırlayacağız. Emekli bir o kadarda lezzetlidir kolay gelsin hanımlar.

Patatesli içli köfte tarifi


Gerekli malzemeler ...

İç harcı için;

5 adet haşlanmış ve ezilmiş patates
Yarım su bardağı sıvı yağ
Bir yemek kaşığı salça
Bir adet orta boy kuru soğan
Nane, pul biber, karabiber, tuz

Köfte malzemeleri;

Yarım kg köftelik bulgur
Bir su bardağı irmik
Bir adet yumurta
İki yemek kaşığı un
Tuz
Sıcak su

Üzeri için ;
İki yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Pul biber
patatesli-içli köfte

 

İçli köftenin yapım aşaması


İlk önce iç harcımız için tencereye küçük küçük doğradığımız soğanımızı ve yağımızı alalım ve iyice soğanlar pembeleşene kadar kavurun. İçerisine haşlanmış ve püre haline getirdiğimiz patatesleri ve baharatları da ilave edip iyice kavuralım.

Başka bir yoğurma kabında irmik ve köftelik bulgurumuzu üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip üzerini kapatalım. Islanan ve yumuşayan bulgurun üzerine yumurta, un, tuzu da ilave edip ellerimizi arada ıslatarak çok sıkı ve iyi bir köfte hamuru elde edelim . Ardından içimiz alalım bir kase ılık su alalım ve bir geniş tepsiyi unlayalım Onuda alalım limon büyüklüğünde parçalar alıp köftemizden yuvarlayalım ve baş parmağımızla ortasını açalım diğer parmaklarımızla destek vererek köftemizi yuvarlayarak ortasını açalım . Bu esnada sürekli ellerimizi ıslayalım ki kırılmasın açtığımız köftenin ortasına taşmayacak şekilde iç harçtan koyalım ve baş kısmını kapatarak şekil verelim. Hassas hareketlerle çalışalım ki hanımlar köftemiz açılmasın .
Bu şekilde köftelerimizi hazırlayalım. Başka derin bir tencerede iki litre kadar suyu kaynatalım. Kaynayan suyumuza içli köftelerimizi salalım ve bir oklava yardımı ile tencerenin tabanından ara sıra hafif şekilde karıştıralım . Başka bir tavaya tereyağ ve sıvı yağı alalım iyice kızdıralım .
İçli köfteleri bir geniş servis tabağına süzgeç yardımı ile alalım . Tavada kızdırdığımız yağımızı ocaktan alıp içerisine pul biber koyalım ve süzdüğümüz köftelerin üzerine yağımızı gezdirelim. Ayran ile müthiş bir lezzet olacaktır

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder