7 Haziran 2016 Salı

Topalak Çorbası Tarifi

Yeni bir güne merhaba yine beraberiz değerli takipçilerimiz. Bugün yine sizlerle yöresel yemeklerimizden bir tanesini paylaşacağım. Biraz güç isteyen bir yemek fakat emeğimizin karşılığını kesinlikle alıyoruz. Topalak çorba başlayalım mı? Hadi beraber kolay gelsin hanımlar.

Topalak çorbası...


Topalak çorbamızın malzeme listesi...


*yarım kg köftelik bulgur
*125 gr az yağlı kıyma
* bir yumurta
* Bir su bardağı haşlanmış nohut
* Bir çay bardağı irmik
* İki yemek kaşığı un
* İki yemek kaşığı salça( biber salçasıda olabilir)
* Tuz ,karabiber, nane , pul biber
topalak çorbası tarifi

Topalak çorbası Tarifi


İlk önce bir tane yoğurma kabımıza ( çiğ köfte yoğurduğumuz bir tepside olabilir) köftelik bulgurumuzu alıyoruz . İçersine kıymamızı, irmiğimzi, yumurtamızı, unumuzu, baharatlarımızı ve tuzumuzu alıyoruz .ve yanımıza bir kaseye ılık suyumuzu koyup köftemizi yoğurmaya başlıyoruz. Biraz güç isteyen bir yemek fakat emeğimizin karşılığını kesinlikle alıyoruz. Ardından iyice yoğurup özleştirdiğimiz köftemizden yine bir su yardımı ile ellerimizi ıslatıp küçük küçük yuvarlıyoruz. Ve geniş bir tepsi yada geniş bir tabağa aldığımız köftelerimizin üzerine un serpiştiriyoruz. Başka derin bir tencereye köftelerimizi haşlamak için suyumuzu koyuyoruz kaynayan suyumuza köftelerimizi salıyoruz ve haşlanmış nohutumuzu da ilave edip haşlamaya bırakıyoruz . Ayrı bir tavada sıvı yağımızı alıp salçamızı ekliyoruz ve iyice kavurduktan sonra nanemizide ilave ediyoruz . Kaynayan ve iyice haşlanan köftelerimizin içinin salçalı sosuda ilave edip çorbamızın altını kısıp özleşene kadar pişiriyoruz. İyice pişen çorbamızı derin sunum tabağına aldıktan sonra maydonozla süsleyip ikram ediyoruz . Limon suyu da çok güzel bir lezzet katıyor .
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder