20 Haziran 2016 Pazartesi

Egzersiz Yapanların Tüketmesi Gereken Besinler

Egzersiz yapanların tüketmesi gereken besinler


Biz bayanların hayatını kâbusa çeviren kilolar hem beden sağlığı hem de ruh sağlığı etkilemektedir. Fiziksel problemler, ruhsal sorunlar bir yana sağlıklı bir ömür için sağlıklı bir beden gerekir. Maalesef ki kadınların en çok yaptığı hata ise doğru bir diyet programı oluşturmamak ve yaptıkları eksersizleri doğru uygulamaktır. Aç kalarak ve oturarak asla istediğiniz kiloları ulaşamazsınız. Düzenli beslenme ve egzersiz sizi hem fit bir görünüşe ve sağlıklı bir yaşama götürecektir.
Öncelikle egzersiz yaparken tüketmemiz gereken besinlerden bahsedeceğim

SU


Suyun ne kadar önemli olduğu ve vücudumuzun vazgeçilmez besinini olduğunu birçok konuda sizlerle paylaştım. Organlarımızın yaşamsal görevlerini yerine getirebilmesi için yeterli alımı mutlaka şarttır. Egzersiz yapanlara tavsiyem kaybettikleri 600 gram için yaklaşık üç bardak su tüketmeleridir.

su içmek

KAHVE


Evet, kesinlikle doğru gördünüz bayanları, vazgeçilmeziniz kahve yoğuz egzersiz yapıyorsanız size tavsiye edebileceğin besin. Eminem kahve tutkunları bu habere çok sevinecek. Ama unutmayın azı karar çoğu zarar. Kahveyi önermemin sebebi ise egzersiz sonrası oluşan krampları ve kasılmaları önlemesidir.

kahve içmek

BADEM


Bademin vücudu için tüketilmesi gereken çok önemli besindir. Egzersiz yapanlar için önermemin sebebi ise vücudumuzdaki serbest radikaller karşısında vücudu koruma altına almasıdır.

badem yemek

KURU ÜZÜM


Enerji deposu kuru üzüm egzersiz yaparken ihtiyacınız olan enerjiyi karşılayacak vücudun susuz kalmasının minimuma indirecektir. Ama abartamamak şartı ile…

kuru üzüm

SOMON


Kas gücünü arttırmak için vücudun D vitamini ihtiyacı karşılanmalıdır somon ise yüksek miktarda D vitamini içerir. Ayrıca eğer kendinizde D vitamini eksikliğinden şüpheleniyorsanız sitemizde ki D vitamini eksikliği ve belirtileri yazımızı mutlaka inceleyin.

Domates-Suyu

Domates suyu


Egzersiz sırasında kaybedilen potasyum ve sodyum elektrolitler 2 çay bardağı domates suyu ile giderilir.

somon yiyin

LOR ve BAL


Evet yanlış duymadınız bal. Spordan sonra protein ihtiyacınız lor tüketerek sağlayabilirsiniz. Bal ise Protein in vücuttan çabuk sindirilmesini sağlar.

lor ve bal

YULAF


Egzersiz sırasında kan şekerinizi denge tutmak oldukça önemlidir. Ve kan şekerini dengede tutabilecek en önemli besin kesinlikle yulaftır. Çünkü yulaf lif bakımından oldukça zengin bir besindi.

yulaf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder