16 Haziran 2016 Perşembe

Çikolata Dolgulu Çiçek Kekler

Ben bu tarife cemrenin keki diyorum ama asıl adı çikolata dolgulu Çiçek kekler sizlerde çocuklarınızla hazırlayıp kızınızın yada oğlunuzun ismini koyabilirsiniz hem yerken hemde isimleri konuldu diye Mutlu bir şekilde tadına varacaklardır . Mesele yapılan herşeye sevgimizi katmak hadi beraber Sevgi'yle tarife geçelim .

Çikolata dolgulu Çiçek kekler


Malzeme listemiz..

Kekin hamuru için malzemeler

İki adet yumurta
Göz kararı un
Bir su bardağı şeker
Bir su bardağı sıvı yağ
İki yemek kaşığı yoğurt
Bir su bardağı süt
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
Kalıp yağlamak için margarin

İç dolgusu için;

Bir paket isteğe bağlı puding ( ben çikolatalı kullandım)
İki su bardağı süt
çiçek kek tarifi

Kekimizin yapım aşaması;


Bir büyük cam kaseye ilk önce yumurta ve şekeri alıp köpürüp rengi değişene kadar çırpalım.
Ardından içerisine süt sıvı yağ, yoğurt ilave edip iyice çırpalım . Çırpılan kek hamuruna Unu da ilave edelim ve çırpıcı ile yine çırpmaya devam edelim içerisine vanilya ve kabartma tuzunu da ilave ettikten sonra yine biraz çırpalım ve küçük kek kalıplarımızı yağlayalım bir kepçe yardımı ile hepsine eşit miktarda dolduralım. Önceden ısıtılmış fırınımıza 180 derecede yarım saat kadar pişirelim. Keklerimiz pişerken başka bir tencerede sütü ve pudingi ekleyip koyulaşana kadar pişirelim ve soğuması için bir kenara alalım.

Fırından keklerimizi çıkartalım kekler soğuduktan sonra bir şırınga yardımı ile kekleri görselde göründüğü gibi içerlerini dolduralım.

Not; kekin bütün malzemelerini karıştırıp kabartma tozunu ilave ettikten sonra çırpıcı ile değilde bir kaşıkla karıştırırsanız kekiniz daha iyi kabaracaktır, fırın önceden ısırılırsa kek daha iyi kabaracaktır, şeker ve yumurtayı çok iyi çırparsak ilk aşamada kekimiz yine daha iyi kabaracaktır.
Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder