27 Haziran 2016 Pazartesi

Dondurulmuş Limonun Bilinmeyen Faydaları

Dondurulmuş Limonun Bilinmeyen Faydaları


Merhaba sevgili hanımlar doğal ürünler ile sağlıklı bir yaşam için sizlere çok özel yazılar hazırlamaya devam ediyoruz. Daha önce sizler için karanfilin faydalarından ve sağlık açısından bize sağladığı katkılardan bahsetmiştim. Güçlü bir ağrı kesici olan karanfilin faydalarından sonra bugün sizlere daha önce hiçbir yerde duymadığınız buzlukta limonun faydalarından bahsedeceğim. 1970 ‘ li yılların başından itibaren günümüze kadar yapılan laboratuar araştırmalarında limonun birçok kanser tipine faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Pankreas ve meme kanseri başta olmak üzere kalın bağırsak, akciğer, prostat kanseri gibi 10 kanser türüne etkisi olduğu ve kanser hücrelerini yok ettiği sonucuna varılmıştır. Türk mutfağında genellikle salatalarda zeytinyağlı yemeklerde ve keklerde kullanılan limon suyu sadece suyundan faydalanmak oldukça yanlış bir düşünce. Çünkü limonun kabuğunda bulunan madde suyundan çok daha faydalı sevgili hanımlar. . Son yıllarda yapılan araştırmalarda limon kabuğunun kanseri önleyici bir etkiye sahip olduğu kanıtlanmıştır. Hatta kemoterapiden daha etkili olduğu da söylenmektedir. Kesinliği ne kadar doğru tartışılır; fakat limonun faydalı bir besin olduğu yadsınamaz bir gerçek ne dersiz?
dondurulmuş limonun
Şimdi dondurulmuş limonun nasıl hazırlayacağınız ve nasıl kullanacağınızı özleyeceğim.
Dondurulmuş limon hazırlanışı:
Organik limonu bir gece buzdolabında bekletin. Buzdolabında donmuş olan limonu güzelce kabuklarıyla birlikte rendeleyelim. Rendelenmiş limon kabuğunu salatalarınızda zeytinyağlı yemeklerinizde kek ve pastalarınızda kullanabilirsiniz. Limon kabuğuyla rendelenmiş limon, limon suyundan on kat daha fazla C vitamini içerir hanımlar. Dilerseniz dondurulmuş Dilerseniz limonun faydaları kısaca özetleyelim.
-Dondurulmuş limon sadece kanser hücrelerini yok etmeye yaramaz aynı zamanda güçlü bir antidepresandır.
- Kabukları kullanıldığı için limon suyundan çok daha fazla C vitamini içerir.
- Bağırsakta yer alan kurt ve parazitlere karşı tedavi edici özelliğe sahip olan dondurulmuş limon özellikle bağırsak problemleri olanlar için şiddetle tavsiye edilir. Tabiî ki doktora danışarak.
- Dondurulmuş limon enfeksiyonlara karşı çok tedavi edici etkiye sahiptir.
- Vücutta bulunan kist, timör ve ur gibi rahatsızlıklarda tedavi edici etkiye sahiptir.

Evet sevgili takipçilerin için dondurulmuş limonun faydaları kısaca özetleyelim. Fakat ufak bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Son yıllarda yediğimiz birçok besin içinde yer alan zirai ilaçlar ve kullanılan GDO’ lu tohumlar sağlığımızı ciddi bir şekilde tehlikeye atmaktadır. size Önerim buzlu atacağını yani dolduracağınız limonun organik olmasıdır. En kötü ihtimal fazla yer kaplamayan Limon fidanı balkonunuzda kendine yetiştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder