13 Haziran 2016 Pazartesi

Vişneli Ve Kaymaklı İrmik Helvası Tarifi

Yeni bir günden merhaba iftar saatlerine az kala yemekler hazır arkasından damaklarda müthiş bir tad bırakacak tatlıya hazırmısınız?

Vişneli Ve Kaymaklı İrmik Helvası Tarifinin Malzeme Listesi


Üç su bardağı irmik
120 gr tereyağ
120 gr margarin
Bir su bardağı şeker
Bir su bardağı süt
İki buçuk su bardağı vişne suyu
Helvamızın ortası için kaymak

vişneli irmik helvası

Vişneli Ve Kaymaklı İrmik Helvası Tarifi


Derin ve geniş bir tavaya tereyağını ve margarini alalım iyice eritelim ve irmiğimizi ilave edelim irmik altın sarısı rengini alana kadar kavuralım.
Başka derin bir tencerede sütü vişne suyunu ve şekeri şerbet haline getirelim. Ve kavurduğumız irmik helvasına şerbeti ilave edelim yavaş yavaş ilave edin ki çok sıçrayacaktır. Ve bir kase alalım kasenin tabanına irmik koyalım üzerine kaymak ve yine üzerine irmik koyalım ve kaseyi ters çevirelim. Sunum tabağına alalım meyve dilimleri çikolata sos ile Antep fıstığı dilediğiniz tatlarla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder