13 Haziran 2016 Pazartesi

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Merhaba hanımlar bugün hem lezzeti şahane hemde çok kolay kadayıflı muhallebimizi paylaşacağım sizlerle hadi başlayalım kolay gelsin.

Kadayıflı muhallebi...


Gerekli malzeme listesi ...
200 gr çiğ kadayıf
125 gr tereyağ
Bir buçuk çay bardağı şeker

Ayıklanmış iri ceviz

Muhallebisi için

Bir litre soğuk süt
Bir buçuk su bardağı şeker
Bir su bardağı un
Bir paket vanilya
Bir paket krema
kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi Tarifi


İlk önce bir geniş tavada küçük küçük ufaladığımız kadayıfları ve yağımız alıp iyice kavuruyoruz kadayıflar nar gibi kızarana kadar ocakta kalıyor ve içersine iri doğranmış cevizi içerisine alalım ve ocağımızın altını kapatalım

Muhallebinin hazırlanışı..

Başka bir tencerede sütü şekeri ve unu ekleyip sürekli karıştıralım kaynamaya başlayan muhallebiyi altını kısalım ve vanilyayı ve kremayı ekleyelim.
Ve bir robot yardımı ile iyice çırpalım . Bir yuvarlak cam kaba yada kelepçeli kalıba ilk önce kadayıfı tabana üzerine muhallebi ve Onunda üzerine kadayıfları eşit miktarda yayalım. Ve buzdolabına alalım dinlenmeye bırakalım soğuyan ve dinlenen pastamızı dilimleyelim ve sunuma alalım. Sunum için kupları da kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder