17 Haziran 2016 Cuma

Yelpaze Patlıcan Kebabı Tarifi

Bugün iftara yemek menüm yelpazeli patlıcan kebabı ellerime sağlık desem ayıp olmaz değil mi?
Sıra sizde kesinlikle yapmanızı tavsiye ediyorum şık sunumu ile harika lezzeti ile hem gözlere hemde midemize hitap ediyor hadi kolay gelsin.

Yelpaze patlıcan kebabı...


Gerekli malzeme listemiz..
Dört adet bostan patlıcan
Yarım kg kıyma
Bir yemek kaşığı salça
Bir adet orta boy kuru soğan
İki diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber

Sos malzemesi;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir buçuk yemek kaşığı salça
İki su bardağı su
Karabiber, tuz, pul biber

yelpaze patlıcan kebabı tarifi

Yemeğimizin yapım aşaması;


İlk önce patlıcanlarımızı yıkayıp baş saplarını birazcık keselim ve dört parça olacak şekilde sapına kadar olmayacak şekilde yine uzunlamasına keselim ve bir kapta tuzlu suya koyalım( karatmaması için) 25 dakika bekletelim.

Köftesinin hazırlanışı;
Bir kaba kıymayı rendelenmiş soğan ve sarımsağı tuzunu ve baharatları da ekleyip iyice yoğurup köfte haline getirelim ve 15-16 tane köfte hazırlayalım. Ve yassılaştırıp patlıcanların arasına yerleştirelim. Ve bir fırın tepsisine dizelim .

Sosu için;
Salçayı , sıvı yağı tuzu, baharatları iyice karıştırıp su ile fırın tepsisindeki patlıcanlı köftenin üzerine gezdirelim ve hazırladığımız yemeğin üzerine fırın poşeti ile kapatalım.
Ve 200 derecede pişirelim daha sonra birazda fırın poşetini alıp üzeri kızarana kadar pişirip fırından alalım. Yanında pilav ile sunum edelim.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder