12 Haziran 2016 Pazar

Tepside İçli Köfte Tarifi

Merhaba değerli üyelerimiz İçli köfte deyince bir çok yöremiz akla gelir biz bugün yöre ile başlamayacağız içli köfteyi tepside yapacağız . Hadi kolay gelsin hanımlar.

İçli Köftemiz İçin Gerekli Malzemeler.


İki su bardağı köftelik bulgur
Üç su bardağı su
İki adet patates
Bir adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası ve bir yemek kaşığı biber salçası
Kimyon, tuz, karabiber, pul biber

Köftemizin iç malzemesi ...

250 gr kıyma
Üç yemek kaşığı sıvı yağ
Bir buçuk su bardağı ceviz
Bir adete orta boy kuru soğan
½ maydanoz
Tuz , karabiber
Beş yemek kaşığı tereyağı
köftemizin üzeri için
Yarım su bardağı sıvı yağ

tepside içli köfte-resmi

Tepside İçli Köfte Tarifi


İlk önce iç harcımızı için bir kavurma tavası alalım sıvı yağımızı ve kıymamızı ilave edip baharatlarınızda ilave edip iyice kavuralım küp küp doğradığımız soğanlarımızı da ekleyip kavurma işlemine devam edelim. Soğanlar kavrulduktan sonra ocağımızın altını kapatıp ince ince kıydığımız maydonozuda ekleyip karıştıralım . Başka bir yoğurma kabına köftelik bulgurumuzu alıp üzerine sıcak suyumuzu ekleyip üzerine bir kapak kapatarak bulgurum şişmesini sağlıyoruz. Başka bir kapta rendelediğimiz haşlanmış patatesleri salçamızı yumurtayı baharatları tuzu ve şişen yumuşayan bulgurumuzuda alıp iyice bir köfte hamuru elde edelim.
Bir fırın tepsisine tereyağ ve sıvı yağımızın yatısı ile yağlayalım ve elde ettiğimiz Hamurun yarısını alıp tepsimize orantılı bir yandan yayıyoruz.
Bu işlemi ellerimizi ıslatıp yaparsak iyi olur ve hazırladığımız iç harcı hepsini tepsimize bulgurunuzun üzerine alıp harcı da aynı şekilde yayalım. Ve kalan köfte hamurumuzu harcın üzerine kapatacak şekilde yayalım.
Ellerimizi ıslayalım ki rahat çalışalım ve kalan yağımızı üzerine gezdirelim. 200 derecede içli köftelerimizi pişirelim yanında ayran ile servis yapalım .

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder