13 Haziran 2016 Pazartesi

Kupta Lavanta Aromalı Güllaç

Merhaba hanımlar Ramazan lezzetinin geleneksel tatlarından biri güllaç, tadıyla sunumuyla göze ve damağa hitap eden güllacımızı yapmaya hazırmıyız?

Kupta lavanta aromalı Güllaç


Gerekli malzeme listemiz...

Yarım paket güllaç
Üç su bardağı şeker
Bir buçuk litre süt
Bir yemek kaşığı lavanta tozu
Bir buçuk su bardağı fındık
kupta güllaç tarifi

Kupta Lavanta Aromalı Güllaç


İlk önce güllacımızın şerbeti için tencereye sütü ve şekeri alıp kaynatıyoruz. Lavanta tozunu bir temiz tülbente koyup bir ip yardımı ile bağlayalım ve kese haline getirelim . Şerbetimiz kaynayınca ocaktan alıp kese halindeki lavantamızı sütün içine atıp kapağını kapatalım ve dinlenmeye bırakalım.

Başka bir kupta güllaç yapraklarımızı kabımıza göre kesip serelim. Ve üzerine lavantalı sütümüzü bir kepçe yardımı ile üzerine dökelim. Ve dövülmüş ( iri şekilde) fındıklarımızı katına serpelim . Ve bu şekilde güllacımızı tamamlayalım . Üzerine meyve taneleri ile süsleyebiliriz dövülmüş fındıkla da servis edebiliriz.. .

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder