9 Haziran 2016 Perşembe

Strese Hangi Yiyecekler İyi Gelir?

Strese Hangi Yiyecekler İyi Gelir?


Günümüzün problemi çalışan insanlarda yoğun stres, özellikle havaların ısınması ile birlikte insanların stresi artmakta. Kışında günlerin kısalmasıyla birlikte yine günün stresi yoğun ve çalışan insanlarda bundan şikayetçi. İç huzursuzluğu, ansiyete de denilen huzursuzlukla birlikte gelen odaklanamama problemleri stresin getirdiği genel problemlerdir.
strese karşı iyi gelen

Ve besinlerle birlikte diyetisyenler biraz da olsa önüne geçmeye çalışıyorlar. Ve strese iyi gelen bazı besinleri önererek sizin stresle savaşmamıza yardımcı olmaya çalışıyorlar. Strese iyi gelen besinleri sayacak olursak eğer, ilk başta bunların hangi aşamada strese iyi geldiğini açıklarsak. Özellikle kan şekerini dengeleyen yiyecekler tüketirsek daha rahat bir şekilde stresle başa çıkabiliriz.
strese karşı iyi gelen-

Çünkü gün içerisinde kan şekeriniz düştüğü zaman açlık hissi ile birlikte gerginlik, huzursuzluk olmaktadır. Bu sebeple beslenmemeniz de kan şekerinizi dengede tutan yiyeceklerle beslendiğiniz zaman gün içerisinde bu durumla karşılaşmazsınız. Özellikle kuru baklagiller lifli olduğu için stresle başa çıkmada yardımcıdır, çünkü kan şekerimizi düşürmeyecektir. Öğle ve ikindi arasında beslenmenizde kuru baklagilleri dahil ederseniz eğer akşama kadar kan şekerinizde düşüklük yaşamayacağınız için stresle başa çıkabilirsiniz.
 and cereals

Ve bu yiyecekleri aynı zamanda E vitamine ve B vitamininden zengin olduğu için de stresi ortaya çıkaran toksin maddelerle savaşmaya yararlar. Aynı zamanda yine arpa ve arpalı yiyecekler geç sindirimli tok tuttuğu ve kan şekerini dengede tuttuğu içinde stresle başa çıkmada işe yarayabilir.

strese karşı iyi gelen-2

C vitamininden zengin yiyecekleri tercih edebilirsiniz, bunlar turunçgiller, meyveler ve sebzelerdir. Özellikle çiğ tüketirseniz C vitamininden bol yiyecekler antidepresan içeriği yüksek olduğu için stresle başa çıkar. Aynı zamanda stresli zamanlarda C vitamini atımı arttığı için de C vitamini içeren yiyecekleri tüketmelisiniz.
strese karşı iyi gelen-3

Kırmızı yiyecekler likopen içeren yiyeceklerdir, domates, karpuz, yaban mersini, greyfurt gibi kırmızı ve pembe yiyecekler likopen içerir. Likopen aynı zamanda çok iyi bir antioksidandır, antioksidanlarada yine strese sebep olan toksin maddelerinin atılmasının atılmasına yardımcı olduğu içinde bu yiyeceklerde strese karşı çok iyi gelmektedir.
strese karşı iyi gelen-4

Tüm fotoğraflarımızın büyük halini görebilmek için aşağıdaki fotoğraflardan birine tıklayarak GALERİMİZE gidebilirsiniz…


[gallery columns="6"]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder