10 Haziran 2016 Cuma

Kadınların Kabusu Ödem Ve Ödemden Kurtulmanın Yolları

Kadınların kabusu ödem ve ödemden kurtulmanın yolları


El ve ayaklardaki şişlikler ödemin en büyük belirtisidir. Bugünkü konumda sizleri uzmanların yapmış olduğu açıklamalarla dayanarak vücuttaki ödem den kurtulmanın yollarından ve ödeme neden olan hastalıklardan bahsedeceğim. Öncelikle ödemin neden olduğu hastalıklardan bahsedelim. Damar hastalıkları, tüm kalp rahatsızlıkları, karaciğer ve böbrek hastalıkları ve bayanları olumsuz etkileyen hormon hastalıkları ödemin neden olduğu hastalıkların başında gelir. Eğer bu saydığım hastalıklar sizde yok ise ödemin neden olduğu başka sebepler aramalısınız. Örneğin günlük su ihtiyacını çok altında su tüketmek, stres, fazla karbonhidrat tüketilmesi, tuz tüketimi, obezite ve adet öncesi dönem ödemin bir diğer sebepleri arasında yer alır. Bir çok hastalığın göstergesi olan ödem tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Ödemden kurtulma yolları:


-Fazla tuz tüketiminin ödem için büyük sebebidir. Ödeme mümkün olduğunca az seviyeye getirmek için tuz tüketimini kesmelisiniz. Eğer tuz tüketimini engelleyemiyorsanız minimum seviyede kullanmanızı öneririm sevgili hanımlar. Unutmayın ki dışarıdan tuz alımı dışında birçok besinin yapısında tuz bulunmaktadır.
-Hamur işleri beyaz ekmek, hamurlu ve şerbetli tatlılar, çikolata, beyaz ekmek ve pirinç yüksek karbonhidrat içerdiği için ödeme neden olabilir. Eğer ödem şikayetiniz varsa mümkün olduğunca bu tarz yiyeceklerden uzak durmaya çalışın. Aslına bakarsanız saydığım tüm besinler sadece ödem için değil birçok hastalık içinde risk oluşturur.
-Vücudumuzdaki ödemi azaltmak için beslenmenize dikkat etmek ve fazla kilolarınızdan kurtulmak zorundasın. Doğru bir diyet uygulaması ve çeşitli spor aktiviteleri ile ideal kilonuza bir an önce inin.
ödem
Evet sevgili hanımlar vücudumuzda fazla ödemi atmak için mutlaka su tüketiniz. Günde en az yaklaşık 10 - 12 bardak tüketilen; çünkü su vücuttaki ödemi dışarı atmanıza yardımcı olur. Su alışkanlığı olmayan bayanlar mutlaka düzenli olarak su içmek için önlemler almalıdır. Örneğin kendinize ait bir litrelik özel bir su kabı olarak daima gözünüzün önünde tutabilirsiniz. Yada evinizin belli bölgelerine ufak notlar asarak su içme alışkanlığı kazanmaya yardımcı olabilirsiniz. Sağlıklı bir vücut sağlıklı bir ömür için önerilerde tekrar buluşmak üzere şimdilik hoşçakalın…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder