14 Haziran 2016 Salı

Havuçlu Ve Kremalı Tatlı

Bu tarifi denemenizi tavsiye ediyorum hanımlar deneyenler yorum bırakırsa çok sevinirim. Ben yaptım, bir saat içinde kırıntısı kalmadı, sizlerden gelecek yorumları çok merak ediyorum yorumları hadi başlayalım hanımlar kolay gelsin bakalım.

Havuçlu ve kremalı tatlı

Tatlımız için gerekli malzemeler...

Yarım kg havuç
Bir buçuk su bardağı şeker
25 tane petibör bisküvi
Bir kase çekilmiş ceviz içi

Kreması için gerekli malzemeler

Yarım ml süt
Dört buçuk yemek kaşığı şeker
İki yemek kaşığı nişasta
Bir yemek kaşığı un
Bir paket vanilya
havuclu kremalı tatlı

Havuçlu Ve Kremalı Tatlı


İlk önce havuçları temizleyip rendeleyelim su ve şekeri ilave edip suyunu çekene kadar kavuralım. Ve soğumaya bırakın.
Başka bir kapta bisküvileri ezelim ve soğuyan havuçlu harcımıza katalım iyice yoğuralım.
Bir Streç film yardımı ile ortası çukur olan tart kalıbına yayalım. Ve dinlenmeye bırakalım buzdolabında.
Soğuyan ve dinlenen havuçlu tatlımızı bir servis tabağına ters çevirelim.
Başka bir tencerede krema için vanilya hariç bürün malzemeleri muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim ve indirmeye yakın vanilyayı ekleyelim
Ve ocaktan alalım tart kalıbının ortasına dökelim sıcakken Hindistan cevizinizde üzerine serpelim. Soğuması için buzdolabına alalım ve soğuk bir şekilde sunum edebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder