Farklı İrmik Helvası Tatlısının Malzeme Listesi
* bir buçuk su bardağı irmik
* yarım çay bardağı sıvı yağ
* bir buçuk yemek kaşığı tereyağı
* bir buçuk yemek kaşığı margarin
Tatlımızın şerbeti
* Bir buçuk su bardağı toz şeker( esmer şekerde olabilir)
* Bir buçuk su bardağı süt
*Bir su bardağı su
Süslemek İçin:
* fıstık badem ve tarçın
Farklı İrmik Helvası Tatlısı Tarifi
Bir tencereye margarin, tereyağını ve sıvı yağı koyalım
Yağ eriyip iyice kokusu gittikten sonra irmiği ilave edelim.
İrmikler renk değiştirene kadar kavuralım
Başka bir tencereye şerbet için sütü suyu ve şekerimizi alıp ocağımızın altını açalım ve kaynamaya bırakalım.
Kaynayan şerbetten bir su bardağı bir Kenara ayıralım
Ve daha sonra kaynayan şerbetimizi dikkatli olcak şekilde yavaş yavaş kavrulan irmiğin içine dökelim.
İrmikle şerbet karışana kadar kavuralım ve ocağımızın altını kapatalım ve yarım saat dinlenmeye bırakalım .
Ayırdığımız soğuyan şerbeti dinlenmiş helvamızın içine ekleyip kapağını kapatalım
20 dakika dillendirdikten sonra servis tabağına alıp süslemesini yapalım
Not: irmik helvamızın hafif bir lezzet yakalamasını istiyorsanız mutlaka esmer şeker kullanmanız yeterli olacaktır
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder