9 Haziran 2016 Perşembe

Çikolatalı Güllaç Tarifi

Klasik Güllaç tarifinden sıkıldınız mı?


Ramazanın gülü denilen bu hafif sütlü tatlıyı, biraz değiştirip çikolata sevenlere bir sürpriz yaptık. Biz sütlü çikolata kullandık siz arzu ederseniz bitter kullanabilirsiniz. Ara katlarına ceviz, fıstık, fındık veya damla çikolata serpebilirsiniz. Bu tamamen sizin zevkinize kalmış, Özellikle ramazanın ilk günleri için ideal bir tatlı, çünkü ilk günler biraz bizi zorlayacaktır, midemizi hafif lezzetlerle ödüllendirmek yerinde bir tercih olacaktır.

Çikolatalı Güllaç Tarifinin Malzeme Listesi


Yedi adet yaprak güllaç
1 kilo (5 su bardağı) süt
1 su bardağı şeker
80 gram sütlü çikolata
14 gram (2 yemek kaşığı) kakao
Üzerini süslemek için:
Antep fıstığı

cikolatalı güllaç

Çikolatalı Güllaç Tarifi


Çikolatalı Güllacı yapmak için, öncelikle şeker ve kakaoyu orta boy bir tencereye alalım ve karıştıralım. Üzerine iki su bardağı sütü ilave edip tekrar karıştıralım. Ve ocağın üzerine alalım, kaynamaya başlayınca içine çikolatayı ilave edelim ve karıştıralım. Çikolata parçaları eriyince tencereyi ocaktan alalım bir kenara koyalım. Sıcaklığı çıkınca içine üç su bardağı sütü ilave edelim ve karıştıralım. Güllaç yapraklarının genişliğinde bir tepsiye bir yaprak güllacı alalım, üzerine bir kepçe çikolata sütten dökelim. Daha sonra sırası ile güllaç yaprağı ve çikolatalı sütü dökün. Bu aşamada dilerseniz, çikolata, ceviz veya fıstık serpebilirsiniz. Hazırladığınız tatlıyı bir kaç saat dinlendirin ve servise sunun. Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder