16 Haziran 2016 Perşembe

Mide ağrısı ve doğal kurulma yolları

Mide ağrısı ve doğal kurulma yolları


Mide ağrısı gerek gıda sebepleri ile gerekse stres nedeniyle birçok kişinin yaşam kalitesini düşürmektedir. Halk arasında stresten en çok vurduğu organın mide olduğu söylentisi de doğrudur. Mide ağrısı çekiyorsanız ve gerekli kontrolleri yaptırdınız herhangi bir sağlık sorununuz da yok ; fakat buna rağmen sık sık mide krampları ve mide ağrıları çekiyorsunuz. Bu yazım sizin için…Evet sevgili takipçilerim dilerseniz mide ağrılarınıza ilaç dışında nasıl doğal çözümler buluruz sorusunu cevap verelim.

-Mide ağrılarının genelde en büyük sebebi midede oluşan aşırı asittir. Son yıllarda yapılan araştırmalara göre meyan kökü mide asidini azalttığı için adeta bir mide koruyucu göreve oluşturmaktadır.
- Çiğ patates suyu sadece kullanıldığı gibi mide içinde adeta doğal bir ilaçtır. Suyu iyice sıkılmış bir patates ve suyu sıkılmış havucu karıştırıp içerek midenize rahatlatabilirsiniz.
mide ağrısı

-Çok geç saatler olmamak şartıyla ara öğünlerinizde muz tüketmeniz mide yanma hissini azaltır.
-Mide ağrılarında genellikle süt içilmesi önerisi de süt yerine kefir veya yoğurt tüketmenizi çok doğru olacaktır.
- Geçmişten günümüze annelerimizin kullandığı nane bitkisinin kurusu da yaşı da mide için oldukça faydalıdır. Özellikle ve mide bulantılarının da nane çayı çok etkilidir.
— Zeytinyağlı yemeklerinizde beyaz salatalarınızda limon yerine elma sirkesini tercih etmek midemizi rahatlatacaktır.
- Hindistan cevizi süt ile beraber tüketilirse bulantıyı önlediği gibi gaz sorununuzu en aza indirir.
- Mide hastalıklarının en büyük sebebi aşırı yemek tüketmek ve mideyi bir anda tıka basa doldurmaktır. Öğünlerinizi atlamamanın ve midenizi tıka basa doldurmadan sofradan kalkmanın mide sorunlarınızı minimuma indireceğini unutmayın.

Mide ağrılarınıza mide bulantılarını azaltmak için sizleri birtakım yiyecek önerilerinde bulundum. Midemizi rahatlatmak için stresten uzak durmanız ve uyku düzeninize dikkat etmenizde oldukça önemlidir. Uyku ve minimum stres sadece mide ağrılarınıza düzene sokmak aynı zamanda tüm hastalıklara karşı bağışıklık sisteminizi yükseltir.

Evet sevgili takipçilerim zararı olmayan ve midemizi rahatlatmaya sağlayan önerilerinden sonra hala mide ağrılarından şikayetçi iseniz tekrar doktorunuza başvurmanız ve sağlık konusundaki problemlerinizi ihmal etmemenizi öneririm. Sağlıklı mutlu ve huzurlu bir ömür ve stresten uzak bir hayat dilerim hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder