16 Haziran 2016 Perşembe

Patatesli Bükme Börek Tarifi

Merhaba hanımlar Ramazan'da canımız değişik tatlar çekiyor bizde sizlere yardımcı olmak için buradayız bugün sizlerle patatesli bükme börek tarifini vereceğim, bakalım beğenecek misiniz? Kolay gelsin hanımlar.

Patatesli Bükme Börek


Gerekli malzeme listemiz...

Hamuru için malzemeler...

Dört buçuk su bardağı un
20 gr kuru maya
Bir tane yumurta akı
Bir buçuk su bardağı un
İki yemek kaşığı yoğurt
Bir buçuk yemek kaşığı sirke
Dört yemek kaşığı sıvı yağ
Arası için 150 gr tereyağ
Tuz

İçi için gerekli malzemeler..

Haşalanmış ve rendelenmiş üç tane patates
150 gr rendelenmiş peynir
Dört dal taze soğan
Nane, karabiber, tuz

Üzeri için malzemeler
Bir yumurta sarısı
Çörek otu, susam
bükme börek-tarifi

Böreğimizin yapım aşaması...


İlk önce harcı için rende patates ve rende peynir nane doğranmış yeşil soğan karabiber ve tuzu karıştırıp iç harcını hazırlayalım.
Başka bir yoğurma kabında da hamuru için unu ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açalım toz mayayı sütle çırpıp ortasına dökelim ve ardından yumurta akını sütü yoğurdu sıvı yağı sirke ve tuzu da ilave edip iyice yoğuralım . İsteğe göre dinlendirirsek iyi olur ardından hamurlarımızı beze haline getirelim.( 10 adet beze olacak şekilde ayarlayalım)
Ve hamurlarımızı bir oklava yardımı işe açalım açtığımız her bezeye tereyağ sürelim fakat en üstteki hamurumuza sürmeyelim. Beş tane bezeyi üst üste gelecek şekilde dikdörtgen gibi açalım ve boylamasına üç parmak kalınlığında şerit şerit keselim. Diğer beş bezeyi de aynı şeklinde hazırlayalım. Orta kısmına şeritin iç harcı yerleştirip uçlarından kapayıp bükelim. Yağlanmış fırın tepsisine birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirip üzerine yumurta sarısı susam ve çörek otunu serpelim . 200 derece fırında börekler kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder