21 Haziran 2016 Salı

Karışık Kızartma Tarifi

Vazgeçilmezlerimiz kızartmalar birde mevsim yaz sebzeler taptaze ise lezzeti şahane sosuyla yapımı ile harika bir karışık kızartma başlayalım inanın yazarken bile Can'ım çekti.

Karışık malzemeli kızartma


Gerekli malzemeler ...

İki tane kabak
İki tane havuç
Beş tane çarliston biber
İki tane patlıcan
Üç tane patates

Pane Malzemeleri

Bir şişe soda
Beyaz biber
70 gram un, tuz

Sos için malzemeler...

Dört yemek kaşığı sıvı yap
Dört tane domates
Üç diş sarımsak
Bir yemek kaşığı sirke
Toz şeker, tuz, karabiber

Kızartmanın üzerini için

Sarımsaklı yoğurt

kızartma tarifi-resmi

Karışık Kızartma Tarifi


Patates, havuç, kabak ve patlıcanları verev dilimler şeklinde keselim. Havuç biber ve patatesleri kızdırılmış yağın içine koyup kızartalım.
Başka bir kasede unu sodayı tuzu ve beyaz biberi iyice çırpıp sos haline getirelim. Ve patlıcan ve kabaklarında bu sosa bulayıp kızartalım.
Başka bir sos tavasına rendelenmiş domatesi sarımsak rendelenmiş sıvı yağ şekeri sirkeyi tuzu ve karabiberi de ekleyip özleşene kadar pişirelim. Ardından kızaran bütün sebzeleri bir sunum tabağına alalım. Ve üzerine ilk önce sarımsaklı yoğurdu gezdirelim ardından da domatesli sosu gezdirelim ve servis edelim.

Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder