5 Haziran 2016 Pazar

Kesme Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

Evet merhaba siz değerli takipçilerimiz.Ramazan sofralarımızın olmazsa olmazları çorbalardır, bugün sizlere kesme hamurlu yeşil mercimek çorbasını paylaşacağım. Hep yazıyorum ve hep yazacağım, mümkün olduğunça evde kendi elimizle yapılan herşey daha sağlıklıdır. Mümkün olduğunça katkısız gıda ile beslenmeye dikkat edelim. Kolay gelsin canlarım, Şimdiden afiye olsun diyorum

Kesme hamurlu yeşil mercimek çorbası tarifinin malzeme listesi


Malzemeler...

2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı kare şekilde kesilmiş kuru hamur
1 litre su
Bir yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz, nane
kesme hamur çorbası tarifi

 

Kesme Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi


İlk öncelikle geniş bir tencereye suyunuzu ve yıkanmış yeşil mercimeklerimizi alıyor ve ocağın altını açıyoruz . Mercimeklerimiz haşlanmaya bırakıyoruz , haşlanan mercimekler büyük ihtimal suyunu çekecektir siz kendi göz ayarınıza göre mercimeğe  su ilave ediniz ve daha sonra içine kesilmiş çorbalık hamurumuzu da haşlanan mercimeklerimizin içine alıyoruz ve ocağımızın altını kısarak kaynamaya bırakıyoruz . Ayrı bir tavaya sıvı yağımızı ve salçamızı alıyoruz kavrulan salçanın içine nanemizi de koyuyoruz ve lezzetli ve hoş kokulu bir sos elde ediyoruz kaynayan hamurlu mercimek çorbamızın içine döküyoruz ve özleşmeye bırakıyoruz çorbamızı. Tuzunu da ilave ettikten sonra özleşen çorbamızın altını kapatıyoruz .
İnanın o kadar lezzetli bir çorba ki emin olun bu lezzet hem vitamin deposu hemde hafif bir çorba denemenizi tavsiye ederim sunuma aldığınız çorbamıza Arzu'ya göre limonda sıkabiliriz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder