15 Haziran 2016 Çarşamba

Balparmak Tatlısı Tarifi

Şerbetli tatlı seviyorsanız, bu tarif tam size göre. Evet yine olmazsa olmazımız sofralarımızın süsü tatlılar bugün yine ne yapsam acaba düşünmenize son verecek bir tarif hadi başlayalım hanımlar .

Balparmak tatlısı


Tatlımız için gerekli malzemeler

İki adet yumurta
120 gr tereyağ
Bir çay bardağı sıvı yağ
Dört buçuk yemek kaşığı pudra şekeri
Bir tutam tuz
Yarım paket kabartma tozu
Üç buçuk su bardağı un

Tatlımızın şerbeti için malzemeler
Üç su bardağı su
Üç su bardağı şeker
Bir kaç damla limon suyu

Üzeri için

bir su bardağı irmik
bal parmak tatlısı

Balparmak Tatlısı Tarifi


İlk önce bir tencerede şerbetini hazırlayalım ve ocağa alıp kaynamaya bırakalım. Kaynayan şerbetin altını kısıp limon suyu damlatalım ve 15 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakalım.
Başka bir kapta şekeri ve yumuşamış tereyağını mikserle iyice çırpalım un hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım ve unu da karışıma yavaş yavaş ekleyelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp rulo haline getirelim. Hazırlamış olduğumuz ruloları bir tabağa irmik koyup bulayalım. Ve fırın tepsisine yerleştirelim.180 derecede ısıtılmış fırına sürelim ve kızarana kadar bekletelim. Fırından çıkarttığımız tatlıları beş dakika bekletip soğuğa yakın ılık şerbeti tatlımıza dökelim . Şerbet çektikten sonra sunum tabağına aldığımız tatlıları ceviz fındık içi meyve taneleri işe süsleyebiliriz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder