18 Haziran 2016 Cumartesi

Közlenmiş Patlıcan Kavurma Tarifi

Merhaba hanımlar bugün yine zindeyiz inşallah kolay bir kahvaltılıkla buluşacağız köz patlıcan kavurma hadi başlayalım hanımlar

Közlenmiş Patlıcan Kavurma...


Gerekli malzemeler ....


Üç orta boy bostan patlıcan

Yarım su bardağı sıvı yağ

Üç tane yumurta

Tuz

Pul biber
közlenmiş patlıcan kavurması

Patlıcan kavurmanın hazırlanışı...


İlk önce bostan patlıcanlarımızı farklı yerlerinden bıçak batıralım ki fırında patlamasın. Ardından 200 derecede yarım saat patlıcanlarınızı közleyelim. Ardından közlenen patlıcanların kabuklarını soyup ister küp küp ister ezme şeklinde doğrayalım ve tavamıza sıvı yağı alıp patlı anları ekleyelim tuzunuda ilave edip iyice kavuralım muhteşem bir koku verecek. İyice kavrulduktan sonra bir kasede yumurtalarımızı çırpalım ve kavrulan patlıcanlara ilave edelim yine iyice kavuralım. Sunum tabağına aldığımız patlıcan kavurmamızın üzerini pul biber ile süsleyip servise sunalım.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder