10 Haziran 2016 Cuma

Zeytinyağlı Bamya Tarifi

Merhaba sevgili takipçilerimiz. Sizlere bugün et kadar vitaminli zeytinyağlı bamya yemeği tarifini paylaşmak istiyorum. Kolay gelsin hanımlar.

Zeytinyağlı Bamya yemeği


Gerekli malzemelerimiz...

* Bir kg taze bamya

* bir orta boy kuru soğan

* İki adet domates

* Bir yemek kaşığı salça

* tuz , limon tuzu, karabiber

* yarım su bardağı sıvı yağ
bamya tarifi-resmi

Zeytinyağlı Bamya Tarifi


ilk önce başlarını yuvarlak şekilde aldığımız bamyamızı yıkayıp süzüyoruz.

Daha sonra tenceremize sıvı yağı alıp küp küp doğradığımız soğanı ekliyor ve soğan pembeleşene kadar kavuruyoruz.

Kavrulan soğanlarımızın içine kabuklarını aldığımız ve küçük küçük doğradığımız domateslerimizi ve tuzumuzu ilave ediyoruz.

iyice sotelenen domateslerin içine salçamızıda atıp iyice yine kavuruyoruz ve bamyaları ekliyoruz.

bamyalar renk değiştirene kadar bekliyoruz bu arada hiç kaşık değdirmiyoruz bir kere karıştırmamız yeterli olacaktır ( sünmemesi için) ardından suyunu karabiberi ve limon tuzunu atıp kapağını kapatıyoruz.

*Yemeğimiz suyunu çekip salça ile yemek özleşene kadar pişiriyoruz.

* servis tabağına alıyoruz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder