21 Haziran 2016 Salı

Ev Temizliği İçin Pratik Bilgiler

Ev temizliği için pratik bilgiler


Çaydanlık için içerisinde bulunan kireç tortuları biz bayanların tam büyük kabusudur. Korkulardan kurtulmak için çaydanlığın içine sirke koyarak yaklaşık 16 dakika kaynatılır. Bu sayede hem kireç tortularından kurtulmuş olacak hem de çaydanlığın hızı dezenfekte etmiş olacaksınız.
Yağ şişelerini temizlemek birçok bayan için adeta işkencedir. Dilerseniz bu işkenceden nasıl kurtulursunuz sorusuna cevap vereyim. Deterjanlı suyla yıkadığınızda şişelerinin içine sodalı su bekleyerek hızlıca çalkalayın. Bitmedi daha sonraki aşamada ise kahve telvesi bekleyerek tekrar çalkalayın.
Bayrama az bir zaman kala bayram temizliğine perdeler ile başlamak istiyorsanız perdelerinizin bembeyaz olması sizin için önemli ise perdeleri yıkarken suyu içerisine 4 tatlı kaşığı şeker eklerseniz perdeniz çok daha beyaz olacaktır.
Vitrinlerin vazgeçilmez süsü kristalleri olduğundan daha parlak yapmak için durulama suyuna bir miktar sirke ilave edin.
Tüm temizliği bitirdiniz ve tertemiz evinizde bir anda bir eşyanız kırıldı tam bir facia. Kırılmış ve yerlere saçılmış cam parçalarını süpürmek yerine önce ıslak pamuk ile kolayca alabilirsiniz. Emin olun en ufak parçalar bile pamuğa gelerek size kolaylık sağlayacaktır.

ev temizliği

Çerçeve ve kapı temizliği için önerilir mi gelecek olursak, eğer kapı ve pencereler ahşap iste patatesi ( çiğ) soyup ikiye bölerek lekeli bölgeye sürün ve silin. Ayrıca tahta eşya temizliği için 4 çorba kaşığı çayı kaynar su içine boşaltın soğuduktan sonra da kapları ve tahta eşyaları bir sünger yardımıyla su ve çay karışımı ile iyice ovun. Kuruduktan sonra parlaklığa hayran kalacaksınız.
Misafir fincanlarında çıkarılmayan lekeler oldukça kötü bir görünüm sergiler. Bu lekeleri arındırmak için limon kabuğuna tuz dökerek güzelce ovunuz. Ayrıca son olarak şunu söylemeliyim ki limon kabuğu atmayıp güneşte kuruttuğunuz takdirde mucizevi bir temizleyici ürün olarak kullanılabilir. Özellikle çelik mutfak eşyaları kaşık çatalları kurutulmuş limon ile ovarak muhteşem sonuçlar elde edebilirsiniz .
Tencere içerisindeki kalıntı yağlardan kurtulmak için tencerenin içine bir miktar su ve deterjan ekleyerek kaynatın bir müddet daha bekledikten sonra temizleyin.
Koltuk üzerindeki tozları almak için koltuğunuzun üzerine nemli bir bez serin ve sopayla vurun böylece toz kaldırmadan koltuğunuzdan tozları arındırılmış olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder