6 Haziran 2016 Pazartesi

Bisküvili Labneli Sütlaç Tarifi

Evet merhaba değerli takipçilerimiz Ramazan ilk günlerinde Can'ımız neler çeker değil mi?  en fazla biz kadınların  tatlı krizi tutar eminim, kendimden biliyorum. Ama öyle ağır tatlılar yememeliyiz özellikle Ramazanın başlarında şöyle nefis bir sütlü tatlıya ne dersiniz? Bizim işimiz tarif vermek  bize şu an  düşer sizlere bu tarifleri paylaşmak hadi başlayalım mı? Bu kadar hafif bir tatlıyı hemen yapmanızı tavsiye ederiz, yapımı çok kolay olduğu için yaparken de zorlanmayacaksınız.

Bisküvili Labneli Sütlaç Tarifinin Malzeme Listesi


Bir çay bardağı pirinç
Bir litre süt
Üç su bardağı sıcak su
Bir buçuk su bardağı şeker
Üç çorba kaşığı labne peyniri
Bir paket Burçak bisküvi
Üç yemek kaşığı tereyağ
sütlac tarifi

Bisküvili Labneli Sütlaç Tarifi


İlk önce bir yoğurma kabına Burçak bisküvilerimizi ve tereyağımızı alıp iyice yoğuruyoruz
Minik sunum kabına hazırladığımız bisküvimizi kaselerin tabanına yayıyoruz.
Başka bir tencereyede yıkanmış pirinçlerimizi ve suyumuzu alıp kaynamaya bırakıyoruz başka diğer bir tencerede de sütümüzü kaynatıyoruz kaynayan süte 20 dakika kaynayıp haşlanan pirinçlerimizi ilave ediyoruz. Kısık Ateş'te pirinçler iyice pişene kadar kaynatıyoruz sütümüzün içindeki pirinçler piştiğinden emin olduktan sonra şekerinizde ilave ediyoruz. Bir taşım daha kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz ve içine labne peynirinizde ilave ediyoruz. ve güzel bir şekilde karıştırıyoruz.
Sütlaç hafif ılınınca bisküviyi yerleştirdiğiniz servis kuplarının üzerine paylaştırın ve oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırıp soğuk servis yapın.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder