10 Haziran 2016 Cuma

İslim Kebabı Tarifi

Yine mükemmel bir tarif ile birlikte olacağız. Yaz sebzesi olan patlıcanla harika yemekler yapma imkanımız var, sevgili hanımlar yeter ki isteyin. Yapımı kolay İslim kebabı Can'ımız çekti mi? Hadi başlayalım o zaman.

İslim Kebabı Tarifi


Kebabımız için gerekli malzeme listesi.

* bir kg boyutu uzun patlıcan
* Üç adet biber
* üç tane domates

Köftemizin kıymalı harcı için gerekli malzemeleri
* Yarım kg orta yağlı kıyma
* Bir orta boy soğan
* Bir yumurta
* iki diş sarımsak
* tuz , kimyon , karabiber, pul biber

Sosu için gerekli malzemeler...
* dört adet domates
* üç yemek kaşığı sıvı yağ
* pul biber, tuz, karabiber
* bir su bardağı et suyu
* ve kızartmak için sıvı yağ

islim kebabı tarifi

İslim kebabının tarifi


İlk önce sos içim bir tencereye sıvı yağı alalım içerisine rendelenmiş domatesimiz baharatlarımızı ve et suyunu alalım. Biraz yoğunlaşınca ocaktan alın.
Patlıcanlarınızı ince ince uzunlamasına dilimleyelim. Ve tuzlu suda biraz bekletelim. Daha sonra patlıcanları süzüp bir havlu kağıt yardımı ile kurulayalım kızarma tavasına alıp kızgın yağda kızartalım. Yine bir havlu kağıt yardımı ile yağını çektirelim.
Köfte harcı için kıymayı baharatları ince kıyılmış maydonozu yumurtayı ve sarımsağı alıp iyice yoğurup harç haline getirelim. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Başka bir tavada yağ koymadan arkalı önlü parça parça bölerek yuvarladığımız köftelerimizi kızartalım.
Köfteleri kızartıktan sonra bir tahta yardımı ile patlıcanları artı şekli verelim ve köfteleri ortasına yerleştirelim ve kapatalım köfteleri.Birer dilim domates ve biber ile üzerine tutturalım kürdan batıralım. Hazırladığımız kebaplarımızı bir cam tepsiye dizelim ve hazırlamış olduğumuz sosumuzu üzerine gezdirip fırına verelim.
200 derecede 30 dakika kadar pişirelim.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder