16 Haziran 2016 Perşembe

Evde Simit Tarifi

Merhaba hanımlar bugün yine farklı bir tarifle birlikteyiz evimizde kolay simit yapımı çocuklarımıza güvenle yedirebileceğimiz bir tarif hadi başlayalım.

Evde simit tarifi


Gerekli malzeme listemiz....

Yarım su bardağı sıvı yağ
Bir su bardağı ılık su
Yarım su bardağı süt
Bir paket maya
Bir çay kaşığı şeker
Üç yemek kaşığı sirke
Dört buçuk su bardağı un + yarım çay bardağı un
Bir su bardağı susam
Bir çay bardağı pekmez
evde simit

Evde Simit Tarifi


Bir kasede ılık suyu ve yaş mayayı alalım beş dakika bekletelim ve iyice ezelim . Başka bir yoğurma kabına unumuzu alalım ( 3 su bardağı) ortasını havuz şeklinde açıp maya, sıvı yağ ve ılık sütü ekleyip biraz yoğurup içerisine tuzu şekeri sirke ve unu ( 1 su bardağı) alıp iyice karışımı yoğuralım ve üzerine bir bez serip dinlenmeye bırakalım.
Sıcak bir yerde 20 dakika dinlenmeye ve mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp beze yapalım, hafif unladığımız bezeleri 15 cm uzunluğunda şerit haline getirelim ve uçlarından birleştirelim ve el yardımı ile sarmal yapalım. Başka bir kapta pekmez ve su karışımı hazırlayalım. Simidi ilk pekmezli suya daha sonra susama batıralım. Simidi yağlı kağıtlı fırın tepsisine birbirlerine değmeyecek şekilde dizelim ve eskilerin dediği gibi tepsi mayasına bırakalım 15 dakika ve daha önceden ısınmış fırınımıza Üzerleri kızarana kadar 200 derecede pişirelim

Not; peynir , domates reçel, zeytin ile muhteşem bir lezzet olacaktır

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder