21 Haziran 2016 Salı

Lekelerle Nasıl Baş Ederiz?

Lekeler biz titiz hanımların adeta kabusudur. Dilerseniz bu kabus ile nasıl başa çıkarız sorusuna verilen cevapları birlikte inceleyelim.

Kahve lekesi


Kahve lekesini çıkarmak için oluşan kahve lekesi üstüne bir miktar karbonat dökerek bir müddet bekleyin ve bekledikten sonra mutfak süngeri ile üstünü bastırarak sürün ve durulayın. Süngere bir miktar deterjan ve sabun eklemeyi unutmayın hanımlar.

kahve lekesi

Kan lekesi


Kan lekesini çıkarma yöntemi eminim bir çok bayan biliyordur. Yine de bilmeyenler için kan lekesini nasıl çıkarız sorusunu cevap veririm. Kan lekesini çıkarmak için mutlaka soğuk su kullanmalısınız Çünkü sıcak su ile yıkadığını ve kirli kıyafet az da olsa leke bırakır. Eğer soğuk suyla yıkadığınız halde çamaşırınız da (beyaz çamaşır ) kan lekesi varsa oksijenli su içinde bir müddet bekletin ve sonra ılık suda yıkayın. Çamaşırlarınız beyaz değil de renkli ise bu sefer farklı bir formül uygulamanız gerekir. Formülümüz su ve nişasta karışımıyla elde ettiğiniz hamuru lekeli olan bölgeye sürerek kurumasını beklemektir. Sonra ki aşama hamur kuruduktan sonra elimizde çitilemek veya fırça yardımıyla hamurlu bölgeyi temizlemek olacak. Gelelim benim uyguladığım yöneteme, ben şahsen kan lekesini soğuk suda yıkamayla çıkaramazsam aspirini bir miktar şu ile ıslatıp leke üstüne sürüyorum ve kuruyunca çitileyip yıkıyorum.

kan lekesi

Çay Lekesi


Çay tiryakisi bir toplum olarak elbette ki en büyük leke sorunumuzun çay lekesi olduğunu düşünüyorum ne dersiniz hanımlar? Öncelikle çay lekesini çıkarmak için kumaşı muzları rengi önemlidir. Beyaz ve açık renk kumaşlardaki çay lekesini çıkarmak için limon suyunu kullanmalısınız fakat mutlaka soğuk su ile durulayın. Renkli kumaşlarda daha farklı bir leke çıkarma yöntemi uygulayacağız. Leke çok daha önce oldu ise gliserinli su ile silin, eğer leke yeni ise yumurta sarısını su ile çırpın ve ovarak lekeye uygulayın.

çay lekesi

Çimen Lekesi


Çimen lekesi çocuklu annelerin sık sık karşılaştığı leke türüdür. Çimen lekesinde ani müdahale önemlidir. Çimen lekesi olmuş kıyafeti direk ıslatıp üzerine deterjan döküp bir müddet bekleyin. Daha sonra çamaşırı makinenizi atarak uygun bir programda yıkayın.

çimen lekesi

Zeytinyağı lekesi


Zeytinyağı lekesini kıyafetten çıkarmak için bir miktar ekmeği yuvarlak hale getirip direkt lekenin Üstüne bastırın.

zeytinyağ lekesi

Küf lekesi


Küf lekesini çıkartmak için lekenin tam üzerine amonyaklı su ile tampon yapabilirsiniz.

küf lekesi

Cam üstünde boya lekesi


Yaz aylarının gelmesi ile evlerimizde boya telaşı başladı. Camlarda oluşan boya lekelerini eğer leke çok az ise jiletle leke yoğun ise alkolle ıslatıp daha sonra jilet uygulaması yapın.

camda boya lekesi

Tüm fotoğraflarımızın büyük halini görebilmek için aşağıdaki fotoğraflardan birine tıklayarak GALERİMİZE gidebilirsiniz…


[gallery columns="6"]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder