6 Haziran 2016 Pazartesi

Kolay Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi

Hayırlı Ramazanlar, bugün sizlere çok kolay bir kebap tarifi vereceğim. Patlıcan mevsimindeyiz neden şöyle hafif ve lezzetli bir kebap yapmayalım. Tarif ve malzeme listesine geçmeden önce, bir kaç puf noktasına değinmek isterim. Eğer patlıcanları mevsiminde kullanmayacaksınız patlıcanları tuzlu suda değilde tuzda bekletmelisiniz, aksi takdirde yemeğiniz çok sulanabilir. Birde patlıcanları sudan çıkaracağınz zaman hafif suyunu sıkarak atmayı denemelisiniz daha sonra da bol suda tekrar yıkayıp öyle kullanmanızı tavsiye ederim. Yemeğe su koyulmayacak, domatesin suyu ile pişecek. Eğer elinizin altında kuyruk yağınız varsa, patlıcan ve köftelerin arasına minik minik yerleştirebilirsiniz. Kolay Fırında Patlıcan Kebabı Tarifinin lezzetine doyum olmayacaktır. Patlıcanlar lokum gibi pişmeli.

Kolay Fırında Patlıcan Kebabı Tarifinin Malzeme Listesi


Yaklaşık, 1,5 kilo 4 tane uzun ve irice patlıcan.
Altı tane, domates

Köfte malzemeleri

500 gram, köftelik kıyma
1 tane, kuru soğan
Bir miktar, maydanoz
2 çorba kaşığı, galeta unu
Olmazsa olmazları Tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar
Üzeri için:
Zeytinyağı ve tuz
kolay patlıcanlı kebap

Kolay Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi


Öncelikle patlıcanları yıkayalım daha sonra, yaklaşık 2 cm boyutunda dilimleyelim. Bu işleme başlamadan önce bir kaba su koyup, içine bolca tuz atalım. Dilimlediğiniz patlıcanları bu suyun içine atalım, yaklaşık 1 saat bekletelim. Biz bu arada, kebabın köftesini hazırlayalım:
Köfte için, kuru soğanı soyalım ve rende yapalım, daha sonra ayıklanmış ve yıkanmış maydanozu incecik doğrayalım ve karıştırma kabına alalım. Üzerine köfte malzemelerini ilave edelim ve kıvam alana kadar yoğuralım. Kıvama gelen kıyma harcından parçalar koparıp, yassı köfteler yapalım ve bir tabağa dizelim. Tercihen yuvarlak bir tepsiye, bir köfte bir patlıcan olarak dizin. Üzerine tuz ve zeytin yağını gezdirerek dökün son olarak üzerine ya kapak ya da folyo ile kapatın, fırının ısını 180 dereceye getirin 1.5 saat pişirin. Süre sonunda üzerini acıp bir 20 dakika daha pişirin üzeri kızarınca fırından alın. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder