21 Haziran 2016 Salı

Kubbe Pasta Tarifi

Biz kadınlar hamaratız işte var mı ötesi marifet bizim mesleğimiz üstesinden gelemeyeceğimiz iş nadirdir özellikle mutfakta neyse uzun lafın kısası pastamızı yine emeğimizi ve sevgimizi katarak yapmaya ne dersiniz?

Kubbe Pasta Tarifinin Malzeme Listesi


Keki için;

Beş yumurta
Bir su bardağı şeker
Bir buçuk su bardağı un
Bir buçuk çay bardağı sıvı yağ
Üç yemek kaşığı kakao
Bir çay kaşığı kabartma tozu

Muhallebisi için...

Üç kaşık nişasta
Üç yemek kaşığı Hindistan cevizi
Bir su bardağı şeker
Üç buçuk kaşığı un
Dört bardak soğuk süt
İki yemek kaşığı tereyağ ( margarin olabilir)

Pastamızın üzeri için;

İki paket çikolata ( bitter)
Bir paket krema
kubbe pasta tarifi

Kubbe Pasta Tarifi


Geniş bir yoğurma kabına yumurtaları kırıp şekerlide alıp bembeyaz olana kadar iyice çırpalım . Ardından sıvı yağ un kakao ilave edilip yine çırpma işlemine devam edelim en son kabartma tozu ilave edip bir kere daha karıştırıp yuvarlak bir cam kalıp yağlanıp keki dökelim önceden ısıtılmış fırına 180 derecede pişirilir.
Başka bir tencereye süt şeker Hindistan cevizi şeker ve nişasta alınıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Kıvam tutunca ocaktan alalım. Ve içine tereyağ veya tercihe göre margarin atalım ve bir çırpıcı yardımı ile iyice çırpalım. Soğumaya bırakalım, yine bir tencerede krema ve çikolata alalım çikolata eriyene kadar ocağa koyalım eridikten sonra ocaktan alalım soğumaya bırakalım krema kaynamamalı. Soğuyan kekimizi alalım ve enine doğru kesip iki parça yapalım. Parçaların bir tanesi alıp bir cam kaba koyalım (derin olmalı) daha sonra kekin tam üzerine hazırladığımız kremayı dökelim, krema soğuk olmalı. Kekin diğer parçasını yerleştirelim buzdolabında bir süre dinlendirelim. Süre sonunda keki dolaptan çıkaralım ters yüz ederek servis tabağına alalım ve üzerine hazırladığımız kremayı (çikolatalı) dökelim ve sunuma çıkaralım. Pastayı mevsim meyveleri ile süsleyin. Biz çilekle süsledik, afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder