12 Haziran 2016 Pazar

Puf Pasta Tarifi

Merhaba hanımlar puf pasta kulağa hoş geliyor değil mi? Hem hafif hem pratik tariflerimiz den kahve ve çayın yanına mükemmel bir tat hadi başlayalım mı? Sevgili hanımlar..

Puf Pasta Tarifinin Malzeme Listesi


Keki için gerekli malzeme listesi...

Dört yumurta
Üç çorba kaşığı kakao
İki su bardağı şeker
Bir su bardağı soğuk süt
Bir su bardağı sıvı yağ
İki buçuk su bardağı un
Kabartma tozu ve vanilya

Puf pastamızın kreması için malzeme listesi...

80 gr. Tereyağ
Yarım kaşık nişasta
Yarım su bardağından çok az un
Yarım su bardağı şeker
Yarım litre soğuk süt
Vanilya
Muz dilimleri
puf pasta

Puf Pasta Tarifi


İlk önce şeker ve yumurtayı iyice çırpalım içesine sıvı yağ süt vanilya kakao ve Unu da ilave edip kek hamurunu hazırlayalım . Ve 180 derece fırında pişirelim.
Ardından kek pişerken başka tarafta kremasını hazırlayalım katı yağ un nişasta bir tencerede kokusu çıkana kadar kavuralım. Ardından sütü vanilyayı şekerini ekleyip muhallebi kıvamına getirelim ve ocaktan alalım. Pişen keklerimiz fırından çıkıp soğumaya bırakalım soğuyan keki çay bardağı ile keselim. Kestiğimiz keklerin artan kekelerini bir robot yardımı ile ufalayıp ve bir kaba alalım. Kestiğimiz keki soğuk sütümüze batıralım ve üzerine ilk önce dilimlediğimiz muzu ve kremayı koyalım ve üzerini ufaladığımız keki kremalı keke bastırıp üzerini kapatalım ve elimiz yardımı ile bütün kekin etrafını ve üzerini bu şekilde kapatalım . Sunum tabağına aldığımız puf pastalarımızı çilek ile süsleyip servis edelim .

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder