5 Haziran 2016 Pazar

Dekorasyon Stiliniz Ne?

Dekorasyon stiliniz ne?


İç mekan dekorasyonu ile ilgili farklı stiller hakkında bilginiz var mı? Modern Bohem yada klasik hangi stil sizi yansıtıyor? Tüm soruların cevapları bugünkü makalemizde…
Merhaba sevgili hanımlar iç mekan dekorasyonunuzda dekorasyon stilleri ile ilgili sizlere çok önemli tüyolar vereceğim. Eğer evinizi yeniden dekore etmek istiyorsanız veya yeni evlenen çiftlerimiz hangi dekorasyon tarzını seçeceğine karar veremiyorsa bugünkü galerim tam size göre. Galeri görsellerinde modern dekorasyon tarzından tutunda minimal ve klasik dekorasyon tarzına uygun birçok görsel hazırladım. Fakat görsellerine geçmeden önce sizlere kısa da olsa dekorasyon stilleri ile ilgili bilgiler vereceğim.

Retro tarz iç mekanlar


1970 yıllarında oldukça popüler olan retro tarzı iç mekan dekorasyonu renklerin ve desenlerin oldukça fazla kullanıldığı rengarenk iç mekânlardır. Antika eserler aksesuar olarak kullanılsa da koltuk döşeme sesinden tutun perde modeli ne kadar renkli kumaşlar tercih edilir. Adeta gökkuşağını andıran retro tarzı iç mekanlarda çok kullanılan renk kırmızı sarı fuşya rengidir. Sıra dışı ve çılgın bir kişiliğe sahip olan İnsanlar genellikle reto tarzının tercih eder.
Retto iç mekan

Klasik tarz iç mekanlar


Geleneksel bir dekorasyon tarzı olan klasik iç mekanlar son yıllarda eski popülaritesini kaybetti. Özellikle gençler modern ve minimal tarz iç mekanları tercih etmekte. Şimdi klasik iç mekan dekorasyonu hakkında size ufak tüyolar vereyim. Klasik iç mekanlarda daha çok toprak tonları tercih edilir oymalı mobilyalar işçilikli aksesuarlar kadife perdeler ve tüller klasik dekorasyonun vazgeçilmez diyebilirim. Ayrıca klasik dekorasyonda varaklar ve altın sarıları en çok tercih edilen ana renklerden biridir.

Modern tarz iç mekanlar


Klasik tarzın tam zıttı olan modern iç mekanlara sadeliğin ve zarafetin kullanıldığı ve çağımızın en çok tercih edildiği dekorasyon stilidir. Modern dekorasyon tarzında oymalı mobilyaları, fırfırları, şatafatlı aksesuarları asla göremezsiniz. Modern dekorasyon tarzında daha çok açık tonlar tercih edilir fakat açık tonlara kontrast yaratması için renkli birkaç obje eklenerek ortamda harika bir görsel elde edilebilir.

modern tarz iç mekan

Bohem tarz iç mekanlar


Ülkemizde fazla kullanılmasa da bohem tarz iç mekanlar zıtlıkların hakim olduğu farklı objeler bir arada kullanılır oldukça farklı bir iç mekan stilidir. . Kısaca bu tarz dekorasyonu özetlemem gerekirse Vintage eşyalar bu stilin vazgeçilmezidir.
bohem tarz

Country tarzı iç mekanlar


İç mekanda sıcacık bir görünüm için tercih edebileceğiniz en doğru seçim kesinlikle country tarzı iç mekanlardır. Çiçek desenlerinin oldukça fazla kullanıldığı country tarzı iç mekanlarda zeminde doğal taşlar tercih edilir. Eğer elegan bir hava istiyorsanız farklı bir tarzınız var ise ve önemlisi iç mekan şömine vazgeçilmez unsur ise country tarzı tam size göre hanımlar.

Country tarzı iç mekanlar

Minimal tarz iç mekanlar


Sadelik ve zarifliğin sembolü minimal tarzda en belirgin özellik az eşya bol huzurdur. Minimal tarz iç mekan dekorasyonunda iç mekanda kesinlilikle aşırı aksesuar kullanımı görmezsiniz. En fazla bir iki aksesuar görebilirsiniz , onlarda ancak iç mekanda pozitif etki sağlaması için çiçek vazosudur. Mekanda en fazla kullanılan renk beyaz iken minimal tarzı yansıtmak için beyaz yanında açık mavi objeler yer alır. Kısaca mavi ve beyazın pozitif etkisi ve kalabalıktan uzak sade mekanlar diyebilirim.
Minimal

Tüm fotoğraflarımızın büyük halini görebilmek için aşağıdaki fotoğraflardan birine tıklayarak GALERİMİZE gidebilirsiniz…


[gallery columns="6"]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder