7 Haziran 2016 Salı

Yöresel Keşkek Tarifi

Merhaba değerli takipçilerimiz bugün yine sizlerle Merzifon yöresine ait Bayramlarda ve düğünlerinde ikram edilen keşkek tarifini sizlere paylaşacağım. Aslında taş fırınlarında çömlekte yapılan bu yemek artık evlerimizde de yapmak mümkün (ördek Eti, kaz Eti, tavuk Eti ve dana ve kuzu Eti'yle yapmak mümkün) tercih sizin. Hadi birlikte başlayalım kolay gelsin hanımlar

Yöresel keşkek yemeği...


Keşkek için malzeme listesi...

Bir tüm parçalanmış kemikli tavuk Eti

125 gram margarin

Yarım kg yarma

Tuz

Sosu için...

İki yemek kaşığı tereyağı

Pul biber
keşkek

Keşkeğimizin hazırlanışı...


İlk önce akşamdan ıslattığımız ve yıkadığımız yarmaları düdüklümüze alıyoruz içine margarin ve yıkayıp derilerini aldığımız kemikli tavuklarımızı üzerini bir taşım geçecek kadar suyumuzu ve tuzumuzu atıp düdüklümüzü kapatıp ocağımızın altını yakıyoruz . Bir saate yakın altı kısık şekilde pişirdiğimiz keşkeğin altını kapatıyoruz . Düdüklümüzün açma işlemini tamamladıktan sonra kapağını açıp büyük bir tahta kaşık yardımı ile etlerimizin kemiklerini alıyoruz (zaten içinde erimiştir ve kemiklerinden ayrılmış olacaktır) daha sonra iyice ezerek karıştırıyoruz. Kıvama gelen keşkeğimizin işlemini bitiriyoruz. Ayrı bir sos tavasında da tereyağını pul biberi yakıyoruz sunum tabağına aldığımız keşkeğimize yaktığımız pul biberli sosumuzu üzerine gezdiriyoruz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder