30 Haziran 2016 Perşembe

Yumurta Kapama Tarifi

Evet Ramazan bitmek üzere yeni tariflerle devam edelim istedim özellikle sahur için hem kolay hem pratik hemde tok tutacak bir tarif kolay gelsin hanımlar.

Sahura yumurta kapama


Gerekli malzeme listemiz..
Kaç kişilikse ona göre yumurta
Bir buçuk yemek kaşığı tereyağı
Pul biber, karabiber, tuz, nane

yumurta kapama tarifi resmi

Yumurta kapamanın hazırlanışı...

Yumurtalar katı olacak şekilde haşlayalım ve kabuklarını soyalım.ve boylamasına ikiye keselim
Bir sos tavasına tereyağını alalım ve eritelim köpük köpük olana kadar tuzu ilave edelim ve yumurtaların kesilen tarafı alta gelecek şekilde sos tavasına alalım üzerine pul biber nane karabiberi de ilave edip beş dakika daha pişirelim ve sunum tabağına alalım . Sıcak servis edelim.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder