14 Haziran 2016 Salı

Gül Mantısı Tarifi

Mantı deyince akla Kayseri mantısının akla geldiği doğrudur. Fakat mutfağı geniş olan ülkemizde bizler sınır tanımıyoruz mantının her çeşitini üretiyoruz yepyeni bir mantı çeşidiyle beraber olacağız tarifi deneyen hanımlar yorumlarınız çok önemli benim için değerli görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

Gül mantısı...


Mantımız için gerekli malzeme listesi...

Dört su bardağı un
Bir buçuk su bardağı su
Bir adet yumurta
Tuz

İç malzeme listesi
Bir adet orta boy kuru soğan( rendelenmiş)
250 gr kıyma
Tuz karabiber pul biber

Mantımızın sosu için gerekli malzemeler
Üç yemek kaşığı salça
Dört yemek kaşığı sıvı yağ
Üç buçuk su bardağı

Mantımızın üzeri için malzemeler
Bir büyük kase yoğurt
İki diş sarımsak
İki yemek kaşığı tereyağ
Nane
gül mantı-resmi

 

Gül Mantısı Tarifi


İlk önce hamurumuzu yoğuracağız bütün malzemeleri ekleyip hamur haline getiriyoruz sert bir hamur elde edeceğiz ve 20 dakika dinlenmeye bırakacağız.
Ardından iç harcı için rende soğanı kıymayı türbe karabiber harç haline getirip iyice yoğuralım.
Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayıralım ve ince dikdörtgen şekilde açalım ve açtığımız hamurdan üç parmak kalınlığında şeritler keselim ortasına iç harcımızı arasılarında boşluk kalıcak şekilde koyalım. Ve boşluk kalan kısımları birşleştirilip kendi etrafında dolayalım. Ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim .Önceden ısıttığımız 200 derecede fırında pişirelim.
Ayrı bir tencerede sos için bütün malzemeleri alalım ve pişirelim fırındaki pişmekte olan mantımızın üzerine dökelim ve fırına geri verelim beş dakika daha pişirelim. Fırından alalım ayrı bir tavada tereyağ ve naneyi yakalım sunum tabağına aldığımız mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı naneyi gezdirip maydanozla süsleyip servis edelim.

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder