22 Haziran 2016 Çarşamba

Cilt tipine uygun maske tarifleri

Cilt tipine uygun maske tarifleri


Merhaba sevgili hanımlar eminim birçoğunuz makyaj malzemesi veya cilt bakım ürünleri alırken cildinize uygun olan seçimler yapıyorsunuz. Cildinizi güzelleştirmek için uyguladığımız maske tariflerinde de cildinizin yapısı oldukça önemlidir. Yağlı bir cilde uygulanan maske ile kuru bir cilde uygulanan maske tarifi oldukça farklı olur. Şayet doğru maske tariflerini uyguladığınız takdirde muhteşem bir cilde ulaşmanız hiç de zor değil. İşte sizler için bugün çok özel bir yazı hazırladım. Her cilt tipi için farklı maske tarifleri hazırlayarak sizlerin beğenisine sunuyorum. Umarım memnun kalırsınız. Dilerseniz sözü uzatmadan yapımı kolay cilt maskesi tarifleri ne geçelim.
Türk toplumu olarak bayanların büyük bir kısmı yağlı cilde sahiptir. İşte bu yüzden ilk önce yağlı cilt maskesi tarifi ile başlayalım.

cilde uygun maskeler

Yağlı ciltler için cilt maskesi malzemeleri:


4 tatlı kaşığı domates suyu
4 tatlı kaşığı kil
Yağlı cilt maskesi tarifi:
Derin bir kapta domates suyu ve kili karıştırıp yüzünüze sürün. Yaklaşık 20 dakika yüzünüzde beklettikten sonra suyla ( ılık su ) yıkayın.

yaglı cilt için maske

 

Kuru ciltler için maske tarifi


Malzemeler:
2 tatlı kaşığı bal
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 yumurta ( sarısı )
Kuru cilt maske tarifi hazırlanışı:
Derin bir kap içerisinde 2 tatlı kaşığı bal 2 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 yumurta sarısını iyice karıştırın. Tüm maske tariflerini de olduğu gibi göz çevresi ve dudak çevresi dışında tüm yüz bölgenize Bu karışımı sürün. 15 dakika yüzünüzde bekledikten sonra ılık suyla durulayabilirsiniz sevgili hanımlar. Son olarak bu maskede zeytinyağı kullanmamızın amacı kuruyan cildinizi canlandırmak fakat şunu söyleyebilirim ki zeytinyağı dışında başka yağ seçimi yapmanız oldukça hatalı bir seçim olur.

kuru-cilt-maske

Karma cilt maskesi


Karma cilt maskesi için malzemeler:
2 çorba kaşığı kil
Zeytinyağı (1 çay kaşığı )
10 damla limon
Karma cilt maskesi tarifi :
Zeytinyağı, kil ve limonu karıştırıp özellikle yüzünüzün T bölgesine uygulayın. Yaklaşık 15 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ( ılık su ) durulayın.
Evet sevgili hanımlar en özel ve duyulmamış pratik tarifler için bizi izlemeye devam edin hoşçakalın.

karma-cilt-için maske

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder