11 Haziran 2016 Cumartesi

Zeytinyağının Cilde Faydaları

Zeytinyağının Cilde Faydaları


Hepimizin bildiği gibi zeytinyağı doymamış yağ asitlerin bakımından zengin bir yağdır, zeytinyağ de omega 3 acısından zengin bir yağdır. Omega 3 eksikliğinin en önemli etkisi ciltte kurumalara pul pul dökülmelere tırnaklarda güçsüzlüğe kırılmaya ve saçlarda kırılmaya sebep olmaktadır. Cilde zeytinyağ esneklik kazandırmaktadır, bu yüzden hamile bayanlara özellikle yedinci aydan sonra vucutlarına masaj yolu ile zeytinyağı sürmelerini öneririz.
zeytinyağ ve cilt bakımı

Zeytinyağının faydalarını bu yüzyılda öğrenmedik, yüzyıllardır değeri hep ön plandadır zeytinyağının gerek haricen kullanımı gerekse yemeklerde, salatalarda ve hala Akdeniz mutfağında her kahvaltıda meze olarak getirilen zeytinyağ. Tarihler boyu bir yolculukla günümüze değerinden hiç kaybetmeden gelmiştir. Eğer cildiniz yağlı ise zeytinyağını cildinize kullanırken dikkatli olmalısınız. Çünkü cilt üzerinde yağlanmayı daha çabuklaştıracaktır. Stresten kurtulmak için de zeytinyağından yardım alabilirsiniz, deniz tuz ile karıştırıp kür uygulayabilirsiniz.

zeytinyağının faydaları

 

Size harika bir önerimiz var, zeytinyağ banyosu yapmaya ne dersiniz?


Küvete beş kaşık zeytinyağını dökün ve üzerini ılık su ile doldurun ve güzel bir şekilde karıştırın. İsterseniz içine duş köpüğü de ilave edebilirsiniz. Ve suda istediğiniz kadar kalın, harika sonuçları olacak bu karışımı ayda bir kez uygulayabilirsiniz.

zeytinyağ banyosu

Kuru ciltler için: Zeytinyağlı yüz maskesi.


Malzemeler hemen hemen her mutfakta olan malzemeler:
1 yumurta sarısı
1 kaşık zeytinyağı
Birkaç damla, limon suyu
Tüm malzemeyi güzel bir şekilde karıştırın ve yüzünüze sürün. 10 dakika yüzünüzde tutup, önce sıcak sonra soğuk su ile yüzünüzü yıkayın. Bu maske yüzünüzü besleyecek ve yumuşacık olmasını sağlayacak.
maskesi-zeytinyağ

Normal ciltler içim: Zeytinyağlı yüz maskesi.


Malzemeler
Bir kaşık beyaz kil
Bir kaşık zeytinyağı
Malzemeleri güzel bir şekilde karıştıralım, daha sonra yüzümüze sürelim yaklaşık 10 dakika bekleyip sıcak su ile yıkayalım. Çok iyi sonuç alacağınız bu maskeyi 2 haftada bir uygulayabilirsiniz.
yüz maskesi

Tüm fotoğraflarımızın büyük halini görebilmek için aşağıdaki fotoğraflardan birine tıklayarak GALERİMİZE gidebilirsiniz…


[gallery columns="6"]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder