10 Haziran 2016 Cuma

Urfa Usulü Tava Böreği Tarifi

Merhaba değerli takipçilerimiz . Yeni bir güne yep yeni kolay ve pratik bir börekle başlayalım mı Urfa usulü tavan böreği hadi hazır mıyız,  kolay gelsin hanımlar...

Urfa usulü tava böreği..


Tava böreğimiz için gerekli malzemeler..

* yarım kg yufka ( 3 adet)

* Bir su bardağı süt

* yarım su bardağı sıvı yağ

urfa böreği-

İçi için gerekli malzemeler....

* Bir kase lor peynir ( isteğe göre peynir çeşiti değiştirilebilir)

Maydanoz veya pul biber

Tava böreğimizin hazırlanışı...

urfa böreği

İlk önce sütümüzü ve sıvı yağımızın yarısını bir kasede karıştırıyoruz .

Başka bir kapta da peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştırıp harç haline getirelim.Ve bir yanmaz geniş tava alalım, yufkalarımızı ne büyük nede küçük olacak şekilde kapatıp parçalar haline getirelim tavamızı diğer artan sıvı yağla yağlayalım tabanını ve yufkadan bir parça alıp süte batıralım elimizle sütünü sıyırıp tavaya serelim böyle böyle bir buçuk yufkayı tavaya hazırlayalım ve ortasına peynirli harcımızı eşit şekilde yayalım. Daha sonra aynı işleme devam edelim yufkalarımızı süte batırıp üzerini kapatalım . Ve ocağımıza alalım kısık Ateş'te altı nar gibi kızarana kadar bekleyip bir çevirme tabağı ile ters çevirip diğer yüzünü de kızartalım . Ve sunum tabağına alalım

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder